Jeg leter ofte etter inspirasjon på nettet. Flinke matlagere i hele verden gir meg muligheten til å teste nye råvarer, nye matlagingsteknikker eller nye retter.

Nå har jeg snublet over min nye frokostfavoritt, helgefrokost for å være helt presis. For dette er ingen lettvekter, men en herlighet som passer til de sene lange frokostene eller som en ekstra belønning etter skituren.

Kanelsnurr-pannekaker

Du trenger:

Pannekakene:

5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

5 dl melk

2 ss rapsolje

2 store egg,

Kanelsmør:

200 gram smør,

1,5 dl brunt sukker

2 ss malt kanel

Kremostglasur:

4 ss smør

125 gram kremost

5 dl melis

1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

1. Lag kanelsmøret først. Smelt smør. Ha smøret over i en middels stor bolle, bland inn brunt sukker og kanel. Ha blandingen over i en frysepose og sett den til side i minst tjue minutter.

2. Forbered pannekakerøra. Visp sammen mel, bakepulver og salt i en bakebolle. Visp inn melk, olje og egg.

3. Lag kremostglasuren. Smelt smøret i en liten kjele. Pass på at det ikke blir brunt. Ha i kremost i kjelen, og rør til osten er smeltet. Visp sammen til en jevn røre. Visp inn melis og vaniljesukker. Sett blandingen til side.

4. Varm en stor stekepanne over middels varme. Klipp av et lite hjørne av posten med kanelsmøret. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 3-4 ss røre per pannekake) Klem uten spiral av fyllet på toppen av pannekake. Når boblene begynner å vises på overflaten, snu forsiktig med en stekespade og stek til lett brunet på undersiden, 1 til 2 minutter mer. Server frokostlykken, eller kanelsnurr-pannekakene om du vil, med kremostglasur på toppen av hver pannekake.

Nyt!

LES OGSÅ: Jeg elsker deig

LEG OGSÅ: Gode råvarer i en frisk tilbehørssalat

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.