- Juni er fullbooket, med unntak av noen få dager som er avholdt til forberedelser til skuespillet. Vi har også mottatt en rekke bookinger i juli og august, ja faktisk også i september. Det har vært svært god og stor pågang fra hele landet, sier Svein Hoelsæter, i Lions Club Eidsvoll og ansvarlig for utleie av Farmen-gården på Løntjernbråtan i Gullverket.
Kameralysene er slukket, og programleder Gaute Grøtta Grav, Charlotte Hvale Jacobsen fra Råholt og alle de andre deltakerne har reist fra Gullverket. Men interessen for stedet, gården, naturen - og omgivelsene har eksplodert. Folk står i kø for å leie gården, og Lions-klubben takker, ikke overraskende Farmen-innspillingen, for det.

Farmen får æren

- Farmen skal ha mesteparten av æren for den økte pågangen. Folk ønsker å oppleve noe av det samme. Innspillingen ble god reklame for stedet. Det var mange fine bilder på TV-skjermen, og det fikk folk med seg. De ble nysgjerrige på bygningene, naturen og omgivelsene her oppe. Det er vi selvfølgelig godt fornøyde med, sier Hoelsæter.

Fest og skuespill

Nå leies Farmen-gården til alt fra konfirmasjonsselskaper og familiesamlinger til avslutninger og overnattinger for skoleklasser.
- Utleie av Farmen-gården er blitt en gullgruve for dere?
- Vi skal ikke legge skjul på at det bidrar veldig i forhold til økonomien vår. Det er et positivt og bra tiltak for oss, svarer Hoelsæter. Og snart er det duket for skuespillet «Gull og gråstein». Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Lions Club Eidsvoll og Eidsvoll Amatørteater, og spilles til sammen fire ganger 25. og 26. juni. Det er gullgraverhistorien som blir teater, og kulissene er selve Farmen-gården.
- Noen tror Farmen-gården er enda større. De har gått med en følelse av at det har vært et stort, digert slott oppe i Gullverket. Folk kommer hit for å sitte i samme stol som Farmen-deltakerne, ligge i samme seng og se hvor tvekampene ble utkjempet, sier president Audun H. Wilberg i Lions Club Eidsvoll.
Stedet eies av Eidsvoll Almenning, men er utleid og driftes av Lions Club Eidsvoll.
- På de mest populære skikafeene i vinter hadde vi 150-200 besøkende og gjorde fra 5.000 til 8.000 kroner. Vi er sjeleglade for at folk får se Eidsvoll og Gullverket på sitt beste, sier Wilberg.
- Og hva med utleie framover?
- Vi har allerede bookinger neste sommer, så her er det bare å skynde seg, sier Hoelsæter.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.