Fredag gikk premieren av stabelen for fullt hus, med 40 i publikum i de intime lokalene på Lille Barolo i Sundet. Kabareten er kalt «En sanselig aften», med undertittelen om at forestillingen skal være «til latter og litt ettertanke».

Kvelden startet med middag og italienske sanseinntrykk i smaker og dufter, før ekteparet Ragnhild Owe og Bjørn Ivar Toftnes inntok scenen med sin timelange forestilling. Og for et par.

SCENER FRA ET EKTESKAP

- Jeg er så glad i kona mi. Jeg er så glad i 'a at jeg til og med har bilde av henne på bankkortet mitt, leverte Toftnes fra scenen til stor latter fra publikum.

Forestillingen omhandlet, i tillegg til scener fra et ekteskap, også refleksjoner rundt det å være god nok; rundt det å være fornøyd med seg selv og hvordan man er skrudd sammen. Publikum fikk servert både vitser og filosofiske finurligheter, godt vevd sammen av scene-ekteparet.

- Hver morgen jobber jeg med å skru på positivknappen min. Jeg forsøker å skru på positivknappen hos andre også, noen ganger holder det å smile for å aktivere den, proklamert Owe fra scenen.

Ekteparet sang duetter, framførte eventyr og monologer, og spilte underfundige scener fra et ekteskap som framstår som feilfritt, men som i alle andre ekteskap har sine utfordringer.

LES OGSÅ: Skaper kulturell boltre­plass for alle i Sundet

EKSTATISK PUBLIKUM

Publikum så virkelig ut til å kose seg. Snaut 30 personer lørdag overvar andre kveld av åtte totalt, og billettreservasjonene var allerede godt fylt opp til de resterende sanselige aftenene.

- Dette var veldig hyggelig, sier Kjetil Rudi og Bodil Tangen fra Eidsvoll.

- Og så er det jo ekstra morsomt når man kan kjenne seg igjen i forestillingen. Vi kjenner Ragnhild og Bjørn Ivar fra før, og man kjenner seg igjen i det som blir presentert, sier Rudi.

- Utfordringene i hverdagen for folk på vår alder kjenner man seg igjen i, påpeker Tangen.

- Hele kvelden var vellykket. Det er veldig fint at vi slipper å reise ut av bygda, sier Rudi, som er glad for initiativet.

- Når man er på forestilling i Oslo eller i Lillestrøm, er man jo sammen med mange folk. Her på Barolo er det intimt og koselig, og man er sammen med kjentfolk. Det er veldig bra, utdyper Tangen.

- Det er ikke noe rart de to er gift. De er nok en vellykket match, avslutter de.

MERKER VARMEN

Ekteparet selv var godt fornøyde med de to første kveldene.

- Dette er kanskje det skumleste jeg har gjort, smiler Owe etter endt forestilling.

- Vi har tenkt på dette i sju år nå, utfyller ektemannen Toftnes.

- Jeg har stått mye på Panorama, men da er man et ensemble, man er mange om det. Her er vi bare oss to dønn aleine, og det er veldig gjennomsiktig og veldig sårbart, sier Owe, som sier hun merker varmen fra publikum.

- Det er veldig hyggelig med et sånt lite intimteater, så vi merker reaksjonene umiddelbart fra publikum, sier Owe. - Vi har også fått tilbakemeldinger om at folk legger merke til varmen i forestillingen. Publikum opplever en veldig varme. Det er ingen rein humorlinje. Dette skal være litt til latter, og litt til ettertanke, avslutter Toftnes. «Sanselig aften» blir arrangert også de kommende helgene.

STRÅLENDE KRITIKK

Publikum på Lille Barolo var over seg av begeistring for kabareten. Gjennomgangstonen var at folk både koste seg, kjente seg igjen, og at initiativet er verdsatt i Sundet. Det er tydelig at eidsvollingen dukker opp når det skjer noe.

- Det var kjempebra, veldig morsomt og noe til ettertanke. Man kjenner seg veldig igjen. Det er et kjempeinitiativ av Olaf og Lille Barolo at vi får noe å gå ut på i egen bygd, skrøyt Iren Sandholt om kabareten og aftenen.

- Dette var veldig bra! Jeg kjenner begge to fra gammelt av, og kjente meg igjen i flere av tingene i forestillingen, sier Jan Anders Aalborg, som berømmet initiativet på Lille Barolo i Sundet.

LES OGSÅ: - Eidsvollingene stiller virkelig opp når det skjer noe

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.