Utstillinger, demonstrasjoner, leker, oppvisninger og smaksprøver står på programmet når Bygdetunet sesongåpner søndag.

MANGE SAMARBEIDSPARTNERE

Det er Bygdetunets Venner som står for opplegget, og denne gangen har de fått med seg uvanlige mange lag og foreninger.

– Vi har vært heldige og fått med bra med folk, kommenterer lederen i venneforeningen, Gunda Mortensen.

Blant lagene som deltar er Eidsvoll Historielag, husflidslaget, historielaget i Dokken Vel, bygdekvinnelaget, spinneklubben i Feiring og Svanen 4H.

MANGE TILBUD

Tilbudene er mange. Det blir demonstrasjon av nålbinding, laging av sopelimer, hoppetau og sitteunderlag, brødbaking, figurspikking og såpekoking.

Det blir musikk, danseoppvisning og diktopplesing i forbindelse med åpningen som foretas av John Granly.

Det blir hestekjøring, barneleker, salg av ull- og skinnprodukter, grilling og smaksprøver, blant annet på byggrynssuppe og kalvedans.

I butikken blir det utstilling med tyskertøsene som tema, jentene som ble kjærester med tyske soldater.

20 ÅRS JUBILEUM

Bygdetunet har også levende dyr, blant annet lamaer og to griser som skal få navn etter en konkurranse.

Anton Mortensen har i 20 år hatt tilhold ved husmannsplassen der han demonstrere separering av mjølk.

– Dette blir siste året, forteller den trofaste bidragsyteren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.