Reisverket er en kopi av en langhuskonstruksjon eller grindkonstruksjon som det også er kalt. Byggeriet som Raknehaugens venner har kjøpt, har vært studentarbeid ved Norsk Folkemuseum gjennom to semestre. I alt har over 40 studenter fra hele verden har deltatt i arbeidet.

LES OGSÅ: Fant 3000 år gamle beinrester i haugen

fagfolk

Fire fagfolk fra Norsk Folkemuseum og Maihaugen pluss fire frivillige fra Raknehaugens venner satte opp reisverket 16. mai på sletta sør for Raknehaugen. Det ble gjort på den tradisjonelle måten fra jernalder. Konstruksjonen med treplugger inneholder ingen spiker.

- Videre skal vi legge på tak, veggkledning, tjæres og lage krakker innvendig i regi av Raknehaugens venner som etter hvert stiller med flittige dugnadshender. Gapahuken skal stå ferdig til familiearrangementet ved Raknehaugen 18. juni i Folkehelseuka, forteller leder av Raknehaugens venner, Bjørn Erik Nyberg.

LES OGSÅ: Haugen er gravd ut tre ganger

Gapahuken skal da avdukes av ordfører Tom Staahle. Riksantikvaren inviterer årvlig studenter fra hele verden til ukeskurs.

- Studentene på dette kurset hadde på en eller annen måte tilknytning til tre som byggemateriale, for eksempel gjennom arkitektur, byggkonservering, tømrer, treskulpturering og tredesign, påpeker Nyberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.