- Dette blir den kanskje største dugnaden i foreningens mer enn 20-årige historie, sier styreleder Frode Ander i en pressem.

- Nå jobber vi intenst for at publikum skal møte en attraktiv og spennende samling. Støv skal bort fra flyene, glass pusses og gulv vaskes.

Forsvarets museer (FM) overtok fra årsskiftet total­ansvar for bevaring, forvaltning og formidling ved Forsvarets flysamling Gardermoen. Etablering av en permanent organisasjon vil likevel fortsatt ta noe tid, og i mellom­tiden vil Flysamlingens venneforening stå for driften.

Ander minner om at museet har nær 40 historiske flymaskiner, fra Norges aller første fly til moderne jetjagere. Publikum kan dessuten prøve ut en jagerflygers arbeidsplass, og Ander lover at simulatorer for store og små vil stå klar på åpningsdagen. Kafeteriaen er også åpen.

- For å få til driften i denne perioden, vil en kjernebemanning på seks personer få hovedansvaret for de funksjonsområder som må ivaretas i et åpent museum. I tillegg vil ytterligere 15-20 personer involveres for å utføre oppgaver i kafé, butikk og for å ivareta sikkerheten for publikum og utstillingsobjektene. Alle er frivillige som jobber på idealistisk basis.

Venneforeningen tar sikte på å holde åpnet noen timer søndager og tirsdager.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.