Jeg dukker ned i fryseren, og kommer opp med en pakke fryst kjøtt - eller er det fisk? Uansett hvor lenge og grundig jeg studerer den kalde klumpete pakken kan jeg ikke med sikkerhet gjenkjenne råvaren. Uansett; morgendagens middag er det. Så det får bli en overraskelse etter et døgn i kjøleskapet til tining.

LES OGSÅ: <URL destination="http://eub.no/kultur/dobbelt-kakelykke">Ostekake og brownie - jeg er solgt!

HA ALLTID EN PLAN

Jeg sukker og tar pakken med inn på kjøkkenet. Lovnaden til meg selv er å praktisere det jeg preker er åpenbar: Ha alltid en plan med det som legges ned i fryseren. Merk alt med innhold og dato.

Før jeg kan starte dette nye og mer organiserte livet må fryseren tømmes helt. Så det sier seg selv at husstanden har flere overraskelsesmiddager i vente. Denne salaten er perfekt til ukjente hovedråvarer. Frisk, syrlig, mettende og passer til både fugl, fisk og firbeint.

Eple og kålsalat

4 porsjoner

Du trenger:

400 g finhakket hodekål

2 ts sukker

3 norske epler

Dressing:

2 ss majones

2 ss sitronsaft

1 dl crème fraîche

½ ts pepper

2 ss hakket frisk estragon eller andre urter som timian eller basilikum (Kan også droppes).

Eventuelt litt salt

Slik gjør du

1. Skjær kålen i tynne strimler. Skyll kålen godt og tørk den i et kjøkkenhåndkle eller i en salatslynge.

2. Ha kålen i en bolle og dryss over salt og sukker. Bland godt, og la kålen trekke i 30 minutter.

3. Halvere eplene, fjern kjernehuset, og skjær eplene i tynne skiver. Ha epleskivene i bollen.

4. Bland ingrediensene til dressingen sammen, og ha dressingen over i salaten.

5. Smak til med pepper og eventuelt litt salt. Hakk urtene og bland inn i salaten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.