Lørdag feiret korpset sitt 70-årsjubileum med konsert og fest i Panorama.
Under ledelse av dirigent Espen Aslaksen, og gjestedirigent Erling J. Myrseth, bød festkonserten blant annet på stykket Machu Picchu som janitsjaren deltok i NM med. De kom på sjetteplass og beholdt dermed plassen i 4. divisjon.
Se flere bilder i bildegalleriet

Satt pris på

Formann i janitsjaren, Trond Engebretsen, tok etter hvert publikum med på en liten reise i korpsets historie, og fortalte blant annet om foranledningen til dagen den 30. mai 1946, da stiftelsen var et faktum.
- Den første protokollen jeg har funnet er fra 1949, og den gang var medlemsavgiften på fem kroner måneden, fortalte Engebretsen.
Siden oppstarten har medlemsmassen i korpset variert og teller nå i underkant av 40 musikere. Hovedtyngden av medlemmene er fra Eidsvoll, men under jubileumskonserten lørdag hadde de fått litt drahjelp med gjestemusikanter fra Nes Janitsjarkorps, Hønefoss Ungdomskorps, Hadeland Janitsjar, Nannestad Janitsjar og Sørum musikklag.
LES OGSÅ: Spilte med proffene
- Det er utrolig mange flinke musikere vi har hos oss, og på grunn av noe frafall har vi vært så heldige å få litt ekstra hjelp i dag til å dekke opp for alle stemmene, sa Engebretsen.
Deretter ble det delt ut priser til både korpset, ledere og ildsjeler. Det ble også utdelt pris til æresmedlem Steinar Aas, som har vært aktiv i styret som formann og kasserer.

Fikk smellkyss

Etter at han hadde stått for utdeling av priser, var det Engebretsen selv som fikk seg en gledelig overraskelse. Fra Nannestad Janitsjar var Aina Solberg og Gry Solberg på plass og overrakte en pengegave til korpset og til Engebretsen, som også fikk to skikkelige smellkyss på kinnet fra damene - til stor jubel fra publikum.
LES OGSÅ: Dette er dirigenten

Mer musikk i vente

Tom Rune Finbråten, Preben Børsting og Roar Injer, spiller alle slagverk i korpset og tok seg en liten pust i bakken før kvelden skulle feires videre lørdag.
- Det var en kjempemorsom konsert. Vi var spente fordi vi ikke har noen tradisjon for å holde konsert så seint på året, men alt i alt må vi si oss godt fornøyd. Det var også veldig hyggelig med så godt publikumsoppmøte siden vi konkurrerer med flere arrangement for korpsinteresserte denne helga, sier Roar Injer.
Det har vært et travelt år for korpset som langt ifra kan ta sommerferie enda. Allerede kommende helg er musikantene klare for å spre mer svingende janitsjarmusikk, når det er duket for Sangen og Musikkens dag i Eidsvoll.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.