Kort tid etter sitt første møte er det tillyst julekonsert i Eidsvoll kirke på selveste Lucia-dagen, 13. desember.

GT-Sara er døpt Gerd Miriam Thoreid, mens Akke heter Arvid Strand. De er begge velkjente i underholdningsbransjen, men de har aldri møttes - før nå.

- Tenk, vi har bodd bare et steinkast unna hverandre, men ikke truffet hverandre, sier GT-Sara.

LES OGSÅ: 90-åringen er i 100

JULEKONSERT

Det var Akke som fikk ideen om en felles julekonsert, og da han lanserte den for GT-Sara, var det ikke nei i hennes munn. Tvert om.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har aldri vært med i en kirkekonsert før jul. Jeg ble så glad da Akke ringte til meg, sier den populære entertaineren og sangeren.

- Jeg har hatt flere kirkekonserter tidligere - da med Jim Reeves og Johnny Cash på programmet. Dette blir også min første julekonsert, forteller Akke.

- RELIGIØS

GT-Sara er, til tross for sine litt på-kanten-historier, et religiøst menneske.

- Far var predikant, og jeg vokste opp i et kristent hjem. Troen har jeg beholdt gjennom hele livet. Jeg snakker med Vår Herre hver kveld, men jeg er ingen kirkegjenger, sier hun, og forteller at hun har vært i kirken med gitaren sin tidligere.

- Det var noen som ønsket at jeg skulle synge og spille i en begravelse.

LES OGSÅ: Den norske romansens far i Eidsvoll kirke

CD, DANSEBAND, REEVES OG CASH

Akke er kjent fra så mangt - han synger i danseband, har gitt ut CD og er tolker av Jim Reeves og Johnny Cash.

Også han gleder seg til konserten, og er vel klar over Eidsvoll kirkes fantastiske akustikk.

- Jeg har hatt konsert der fire ganger tidligere og vet hvor fint det klinger, sier Akke.

MED VENNER

De to artistene kommer med venner - og de er også velkjente i det lokale musikkmiljøet.

Alexandra Rotan, som har meritter fra blant annet Barnas Grand Prix, deltar med flere kjente julesanger, Hanne Fossum og Christine Strid skal være soloartister, men også synge sammen med «Kor d let», hvor Strid også er korleder. Jan Olav Sveen spiller julesanger på saksofon, og konsertmusikere er Dag Yri, Geir Asprusten, Glenn Trandum, Jan Olav Sveen og Helge Hovland.

Konferansier er John Granly.

AMERIKA OG RUDSHØGDA

Mens Akke holder amerikanske tradisjoner i hevd med julesangene Snowflake, Rocking around the Christmas-tree og Winter Wonderland, sørger GT-Sara for det norskeste av det norske med Alf Prøysens Romsjulsdrøm.

- Den tar jeg på Prøysens egen dialekt, fordi jeg er fra området selv, forteller GT-Sara.

Hun vil også synge «Nå tennes tusen julelys» og «Det lyser i stille grender».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.