– Vi vil markere at det er 500 år siden Martin Luther hengte opp tesene på kirkedøren i Wittenberg. Vi vil feire salmemessen etter kirkeritualet fra 1685. Velkommen til en litt annerledes gudstjeneste, sier sokneprest Reidun Furuseth.

Ullensaker kirke markerer reformasjonen med gudstjeneste tirsdag 31. oktober.

LES OGSÅ: Nyansette i Ullensaker kirke

31. oktober 1517 protesterte Martin Luther mot katolisismens avlatspraksis, ved angivelig å spikre sine diskusjonsteser opp på kirkedøren i Wittenberg i Tyskland. Hans innspill var ett av flere som førte til en religiøs omveltning fra katolisisme til protestantisme i deler av Europa på 1500-tallet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.