Dette er et samarbeid mellom Ullensaker kulturskole og Romerike Folkehøgskole. Festivalen arrangeres på Romerike Folkehøgskole. Tema er H.C. Andersens eventyr.

– I jubileumsåret er en av folkehøgskolens elever, Edward Kleven, en av instruktørene, sier Emma Lislien, assisterende rektor ved Romerike Folkehøgskole.

Kleven er 19 år og kommer fra Nannestad. Han går dette skoleåret musikkteaterlinja på folkehøgskolen, og er Bust-instruktør. Han forteller at de åra han selv var elev i Bust la grunnlaget for hans interesse for teater og musikk.

– Jeg fikk veldig god kontakt med elevene fra folkehøgskolen. De hadde autoritet samtidig som de var venner med oss elevene, forteller Edward.

Bust – barne- og ungdomsteater ble startet av Anne-Britt Haugli, bibliotekar ved Romerike folkehøgskole. Etter noen år overtok Tore Østvang, teaterpedagog ved skolen. I løpet av årene har det vært flere lærere inne i bildet, men de to siste åra er det Sara Maria Helstad, dramapedagog ved kulturskolen, og Emma Lislien, assisterende rektor ved Romerike folkehøgskole, som har driftet Bust og Bustivalen i samarbeid med Njål Inge Enger, rektor ved Ullensaker kulturskole.

AMANDUS-NOMINERTE ELEVER: Mener Nannestad vgs er årsaken til at de har nådd langt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.