Asgeir Sand har vært med i Ullensaker idrettsråd siden 30. mars 2006. Siden har han vært engasjert i barne- og ungdomstiltak.

POPULÆR SPORT: Samlet 100 hockeyjenter i ishallen

– Asgeir har vært primus motor for Ullensaker issportklubb i mange år, og var en viktig drivkraft bak først isflaten i idrettsparken og deretter ishallen ved Gystadmarka, melder varaordfører Willy Kvilten i sin hyllest.

BRENNER FOR BARN

Leder av idrettsrådet, Jan Ivar Engebretsen, utdyper:

– Han er en av ildsjelene bak ishockey på Jessheim. I 2005 tok noen gamle ishockeyspillere initiativ til igjen å skape et ishockeymiljø, og stiftet Ullensaker Hockey Team. Isanlegget i idrettsparken ble satt i stand, og kommunen kjøpte ny ismaskin. Plutselig var det yrende liv der hele vinteren. Aldri har det vært så bra is i Ullensaker, sier han.

HUSKER DU DENNE: Roar Johansen ble tildelt Akershus idrettskrets sin frivillighetspris

HOCKEYSKOLE

Hver vinter siden er det arrangert skøyte- og hockeyskole, med Asgeir som primus motor.

– Vi har ikke tall på hvor mange barn som har vært med, men det må være mange hundre. Samtidig dro Asgeir i gang arbeidet med egen ishall. Her ble det lagt ned mye arbeid for å finne frem til en løsning som politikerne kunne akseptere, påpeker Engebretsen.

I 2013 ble det vedtatt at klubben skulle skifte navn til Ullensaker issportklubb for å involvere curling og kunstløp.

– Asgeir kontaktet Pål Trulsen og avtalte kjøp av brukt utstyr og opplæring. Dermed var curling i gang, og Asgeir var selv aktiv i noen sesonger, sier han.

BRYLLUP

Ishallen betød så mye for Asgeir Sand at han lovet at om han fikk det til så skulle han gifte seg på isen når den stod klar.

– I mars 2014 ble dette kronen på verket med Tone, Asgeir og prest på isen med flott seremoni under åpningen. Asgeir gikk i 2014 av som leder, men han sluttet ikke å bidra for idretten. Han har igjennom mange år vært aktivt med i idrettsrådet, og er fortsatt aktiv der, sier Engebretsen.

Fra kretstinget i 2015 ble Sand med i styret i Akershus ishockeykrets, og er fortsatt aktivt med ansvar for dommer- og trenerkurs samt klubbutvikling.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.