• Fart: Flere benyttet seg av staver for å få enda høyere fart ned løypa.
  • Stemning: Venninnegjengen koste seg som sjiraffer.

Kubjeller, musikk og heiarop høres i det fjerne og et lett snødrev er i lufta i det speakeren kan melede om at de første deltakerne er på vei ned. Årets VM spark utfor i Hurdal er i gang.

Med nær 800 deltakere og flere tusen publikummere er det ikke noe lite arrangement som holdes i Hurdal denne lørdagen.

Til topps

På startstreken står både små og store. Noen alene, andre flere sammen på sparken.

Søstrene Ragnhild (14) og Heidi (10) Brennsæter starter i klassen kvinner junior – og det må ha gått fort nedover den 4,5 kilometer lange traseen fra Minneåsen. Som nummer én og tre krysser de målstreken.

– Det er selvfølgelig veldig moro å vinne! Føret var litt trått i dag, så jeg måtte sparke nesten hele veien, forteller Ragnhild.

Ekstra stas var det kanskje også da finske Markku Levänen overrasket med å gi bort sparken sin til fjortenåringen under premieutdelingen.

– Jeg ble glad, men veldig overraska. Nå har jeg jo fått meg ny spark, så kanskje jeg må være med til neste år også, smiler Ragnhild.

Folkefest

VM til tross, det handlet ikke bare om å konkurrere og komme først ned til mål. Det var liv og røre, utkledninger i fleng og god stemning. Langs veien hadde folk rigget seg til, laget små camper med bål og sitteplasser, og langs løypa vaiet flere flagg. Spark-VM i Hurdal må kunne sies å være en riktig folkefest.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen! Alt har fungert og vi har ikke hatt noen store skader, forteller Marianne Strand, daglig leder i Hurdal idrettslag.

Fra trim til turbo

Det ble konkurrert i flere klasser under årets spark-VM. Ordfører Runar Bålsrud synes det er moro at de kan få til et arrangement med så stor bredde.

– Her har vi med både små og store. De som vil kjøre sakte og de som vil konkurrere med mer fart. Jeg er stolt av både bygda og alle de som har stått på for å få dette til. Det har vært en fantastisk vinterdag her i Hurdal! sier han.

Bålsrud deltok selv sammen med datteren under årets VM.

– Det var litt trått føre, men jeg tror ikke det har lagt noen stor demper på dagen for dem som deltok, sier Bålsrud, som avsluttet dagen på ordførerkontoret med en rykende fersk bakt potet.

– Det blir gjerne litt hektisk på slike dager, smiler han.

LES OGSÅ: Finnen ble igjen for sterk

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.