En herlighet som kan redde enhver is-abstinens. Norsk sommer er såpass ustabil at det er like greit å være forberedt på det meste.

KREVENDE SOMMER

Norsk sommer er fantastisk. Den er krevende på sitt vis, siden feriebagasjen må inneholde alt fra boblejakke til badetøy.

For et par somre siden var vi på en uterestaurant i Italia. Det var knallvær da vi satte oss ned, og sol og god temperatur igjennom de første rettene. Midt i hovedretten begynte det å blåse. Temperaturen falt. Italienerne flyktet innendørs.

Vi satt, og nøt maten.

Da desserten skulle serveres begynte det å hagle. Druestore hagel. Da var det selv vår tur til å rømme været, men ikke før vi hadde hjulpet vertskapet med å redde glass, duker og mat.

NORSKE VIKINGER

Vi lo litt av oss selv. Det skal mye til for at nordmenn ikke nyter sommeren ute.

- Dere er helt klart vikinger, konkluderte det italienske vertskapet.

Selv vikinger trenger å kjøle seg ned litt når sommeren byr på feriefølelse, uansett sol, regn eller hagel. Denne superraske yoghurtisen lages på noen sekunder. Da er det bare å la humla suse, regnet bøtte ned eller sola steike. God sommer!

LES OGSÅ: Alt kan grilles - også brød

Rask yoghurtis

Du trenger:

200 gram fryste bringebær eller skogsbærblanding eller bjørnebær

3 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt

2 ss flytende honning

Slik gjør du:

1. Bland frosne bær, yoghurt og honning i en food processor. La maskinen gå til alt er godt blandet. Isen kan spises med en gang. Da er den litt myk, som en frisk softis-variant.

2. Ha blandingen i en bolle og sett i fryseren.

3. Etter noen timer kan du lage kuler av isen. Kulene kan fryses videre til de skal spises. Husk å ta dem ut av fryseren i god tid før servering, for iskulene tiner sakte.

LES OGSÅ: Kortreist dessert - rabarbrapai

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.