Det er Vegar Sandholt som er drivkraften bak kulturkafeene i Kafé Henrik i Sundet. Hver lørdag har han nye og spennende navn og kulturelle temaer på programmet.

SANGBOKA

Sandholt har hentet fram og børstet støv av Skolesangboka – og det har vært en ubetinget suksess. For syvende gang oppfordres det til allsang av strofer vi alle har et forhold til.

Om ikke det svinger nok, sørger sikkert både Feiring jubel og vassarv og Eidsvoll Storband for det ekstra som skal til.

I oktober kommer Zienerfilharmonien for å spille musikk av lokale komponister rundt Mjøsa. Orkesteret blander Wiens dansemusikk med dansemusikk fra storgårdene rundt Mjøsa.

I løpet av høsten vil biblioteket presentere forfattere og temaer og Mona Julsrud og Njål Thorud skal framføre romanser for sang og klaver.

Og slik fortsetter det helt fram til den søte juletid.

THOR SOLBERGS MINNEFOND

Det er Thor Solbergs minnefond som bidrar til at kulturkafeen kan fortsette.

– Eidsvolls gamle ordfører Thor Solberg, Sandholt?

– Det er det. Etter at han døde, snakket datteren hans med Jens Christiansen om at hun ønsket å bidra til kulturen i Eidsvoll. Både i begravelsen og i tiden etterpå har det kommet inn litt penger på fondet. Vi er helt avhengige av å ha dette i bakhånd og oppforder de som er interesserte til å gjerne gi litt mer, hvis det er ønskelig. Det vil i såfall være veldig kjærkommet. Så langt går kulturkafeen med et lite underskudd.

VIL BIDRA

Foruten Solberg, støttes kafeen av Eidsvoll kommune, Blomsterverdenen og Reklame-Huset.

Sandholt samarbeider med Eidsvoll Sentrumsforening, Eidsvoll Bibliotek, Kulturskolen og Kafé Henrik, i tillegg til private frivillige.

– Og du selv, da? Hva er bakgrunnen for at du legger ned så mye frivillig arbeid for kulturen i Eidsvoll?

– Jeg ønsket rett og slett å bidra til å øke den kulturelle virksomheten i bygda da jeg flyttet tilbake for fire år siden. Det er bakgrunnen – enkelt og greit.

LES OGSÅ: Kulturkafeen drives videre

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.