- Trandumskogen er en evig påminnelse om hva som skjedde under siste krig, sa Oberst Per Lausund da han ønsket velkommen til minneseremonien på Trandum.

- Kampen for frihet og demokrati ble ikke avsluttet i 1945, men foregår den dag i dag, minnet han om, og takket de flere hundre frammøtte som var med og mintes de 194 falne i Trandumskogen under siste krig.

FRIHET, LIKHET OG BRORSKAP

- Vi må hegne om våre verdier, sa Ullensakers ordfører Tom Staahle under sin tale for dagen.

- Våre verdier ses på som en selvfølge i dag, men det er våre forfedre som har vært med å kjempe for dem, slik at vi har det så godt i dag.

- 17. mai er en nasjonale festdag for oss alle, og på en dag som denne føler vi alle at vi er et fellesskap avsluttet Staahle og minnet oss om å være stolte av landet vårt på en dag som denne.

Også i år ble det lagt ned kranser fra Forsvaret samt Eidsvoll, Nannestad og Ullensaker kommuner til minne om de falne i Trandumskogen. Major Arvid Seines holdt en kort andakt for dagen og Jessheim Hovin Mogreina Skolekorps spilte Norge mitt Norge, Fagert er landet og Ja vi elsker.

LES OGSÅ: Siste 17. mai som direktør av Eidsvoll 1814

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.