Madsen, som er leder for Guldværket Cirkumferens, har stilt seg til disposisjon for Farmen om de skulle få behov for å få vite mer om Gullverkets historie.

historisk fagperson

Madsen understreker at hun ikke har undertegnet noen kontrakt med Farmen.

- De tok kontakt med meg fordi de ønsket å komme opp til gruvene. Det var umulig på grunn av at det var for mye snø. Etter det har jeg bare hatt mailkontakt med Farmen, men jeg er blitt spurt om jeg kan være historisk fagperson når det kommer til gullgruvenes historie og lokalhistorien. Det har jeg svart ja til. Jeg har drevet med slektsforskning og har skrevet bøker om dette, samt at jeg er leder av Guldværket Cirkumferens, forteller Madsen.

- Farmen-innspilling i Gullverket, synes jeg er kjempemorsomt. Jeg håper at dette blir et løft for Eidsvoll generelt, gruveområdet og museet spesielt og for kulturen i bygda, sier hun.

LES OGSÅ: Fikk drømmejobben på Farmen

KOSTER MILLIONER

Løntjernbråtan ved Nordre Holsjøen eies av Eidsvoll Almenning. Før de 14 deltakerne flytter inn skal stedet bygges om av TV 2 for mange millioner kroner.

- Jeg vet ikke akkurat hva regningen blir for å lage Farmen ferdig før vi starter innspillingen, men dyrt blir det, sier programleder Gaute Grøtta Grav.

På den store lysningen skal det settes opp inngjerda beiteområder til deltakernes husdyr, om melkeramper skal bygges. Fasaden skal endres totalt. De skal lage et nytt inngangsparti, og verandaen skal fjernes helt. Taket skal også bli annerledes.

Produksjonen av Farmen koster TV 2 mellom 30 og 35 millioner.

LES OGSÅ: Dette er historien om den virkelige Farmen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.