Akkurat nå er det en kritisk tørke i flere afrikanske land. 4. og 5. april skal menigheter i vår region gi sitt bidrag når Fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp feirer 50 år, skriver kirkene i en pressemelding.

Kirkens Nødhjelp fikk inn 34 millioner kroner under sin fasteaksjon i fjor. Pengene sørger for at mange tusen mennesker får tilgang til rent drikkevann, og på den måten redder menneskeliv.

Stolte

– Vi er stolte av å få være en del av denne landsomfattende aksjonen, der menigheter i hele Norge står sammen i et viktig arbeid. Som kirke er vi del av en verdensomfattende bevegelse, og vi i kirkene i Ullensaker skal ta vår del av ansvaret for å skaffe rent vann til våre medmennesker, sier Anna Spilling, diakon i Hovin og Mogreina menigheter.

– Mange vil si at det ikke er vår oppgave å sikre rent vann til folk i andre land, men som kirke er vi del av en verdensomfattende bevegelse, og vi her i vår bygd og i våre lokalsamfunn i Eidsvoll skal ta vår del av ansvaret, sier de lokale aksjonslederne i Eidsvoll, prest Terje Kjølsvik, menighetsarbeider Tor Arne Florin og diakon Vegar Berntsen.

50. gangen

Fasteaksjonen blir arrangert i byer og bygder over hele landet, og det er i år den 50. gangen at Kirkens Nødhjelp arrangerer aksjonen. I år er også Fasteaksjonen den diakonale delen av Den norske kirke sin markering av at det er 500 år siden den lutherske reformasjonen skjedde.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.