Helt siden vinteren slapp taket har skatere boltret seg i den nyåpnede skateparken på Gystadmarka. Edward Knai Nilsen fra Jessheim er blant de aller mest ivrige. Han har tilbrakt absolutt hele sommeren på betongdekket.
- Ja, jeg har faktisk vært her hver eneste dag, til og med innom når det har regnet. Jeg brukte 24 timer av en helg på å hakke vekk is når det var snø. Jeg gjør alt for at folk skal få mulighet til å skate, sier Knai Nilsen.

EN PLASS FOR ALLE

Sommeren i «Marka», som betongparken kalles i skatemiljøet - har vært helt perfekt i 17-åringens øyne.
- For min egen del synes jeg skatemiljøet på Jessheim er helt tipp topp. Det er her jeg har alle vennene mine, og her jeg liker å være. Alle er venner, og uansett om du ikke har møtt personen før så er det likevel lett å snakke sammen i et skatemiljø. Man har samme interesser og kan gjøre noe sammen, sier Knai Nilsen.
Så fort det er oppholdsvær er det stor aktivitet i parken. Noen nykommere jobber med balansen på flata. Andre tar sats i betongbuene eller balanserer langs metallet. Knai Nilsen liker godt å skate selv, men foretrekker å filme andre i aksjon.
- Det er litt rart å si, men jeg har aldri vært den som liker å utsette meg for så veldig mye. Derfor føler jeg at jeg har en tryggere plass bak kameraet. Jeg synes heller det er mer morsomt å dokumentere kompisene mine, som er skikkelig flinke og virkelig drar på. Det er gøy å dokumentere, fra begynnelse til slutt, hvor gode folk kan bli, sier han.

LAGDE SKATEFILM FRA «MARKA»

Filmingen fra den nye parken har blitt til skatefilmen «Summer in Marka». Bak minuttene spekket med triks og miljøskildringer ligger en hel sommer med hardt arbeid.
- Jeg klippet underveis, men hadde til sammen 17 dager med film. Jeg kjøpte meg nytt kamera rett før sommeren, og ønsket å utforske nye ting ved å filme skating fra et litt annet perspektiv. I motsetning til tidligere filmer ville jeg denne gangen prøve å få fram selve parken, sier Knai Nilsen.
For i Jessheim-guttens øyne finnes det ikke en mer perfekt skatepark enn Ullensaker-skaternes nye stolthet.
- Denne parken betyr veldig mye for miljøet. Og nå kommer det også opp mange nye skatere på Jessheim, sier Knai Nilsen.
Med på den nye filmen bidrar en rekke unge, lokale skatetalenter, som lander drøyere triks for hver dag som går. Blant dem er 14-åringen Torbjørn Heggdal, som tross sin unge alder flyr skyhøyt over betongkantene, og utnytter alle parkens tekniske elementer til det fulle.
- Torbjørn har skatet mye her. Første gang jeg så ham kunne han nesten ingenting, han hadde så vidt lært å kjøre på brettet. Nå vil jeg si at han er den aller beste skateren på Jessheim. Det er morsomt å se og få filmet denne utviklingen, sier Knai Nilsen.

BRYTER REGLER

Sammen med et par kompiser lagde han sin første skatefilm i 2009. Alt var selvlært fram til han gikk de to forrige skoleårene på media og kommunikasjon ved Nannestad videregående. I tillegg til å filme liker han godt å eksperimentere med fotografering.
- Jeg prøver å bryte litt regler. Jeg er ikke veldig glad i at personer må være i det gylne snitt og alt det der. Jeg synes det er litt kjedelig. Jeg vil heller vri litt på kamera, unngå helt rett linjer, og heller leke meg og være kreativ. Det er det jeg fokuserer på når jeg tar bilder, sier Knai Nilsen.
Han synes det er morsomt å publisere materiale på nett og få tilbakemeldinger, men er usikker på om han skal jakte noen karriere innen samme område.
- Det er vanskelig å leve av film og foto. Da skal du være veldig dyktig. Men det vil være morsomt om jeg kan jobbe med dette litt på si, ved å stille opp der det trengs. Jeg ser ikke for meg at det blir en fulltidsjobb, men dette er noe jeg liker veldig godt å drive med, og jeg vil uansett fortsette å utvikle meg, sier han.
SE BILDENE: Alle lærte seg nye triks på den første skateskolen
Ullensaker skatepark
900 kvadratmeter stor betongpark plassert mellom Gystadmarka skole og parkeringsplassen bak Jessheim friidrettsstadion i Ullensaker idrettspark.
Åpnet våren 2015.
Kostet 11 millioner kroner.
Samlingspunkt for både lokale skatere og tilreisende.
LES OGSÅ: Kåret Øvre Romerikes største skatetalenter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.