Det ble en god miks av heftige gitarsoloer og stemningsfull poesi da Tom Stalsberg og hans musikervenner i Lo-Fi Voodoo, inntok Kulturbanken Kreti & Pleti søndag ettermiddag.

FOR EN NEVE JULELYS

Forfatter og journalist Tom Stalsberg har ved flere anledninger siste år slått seg sammen med ulike musikk- og kulturkollegaer - sist i Søndre Samfunn på Råholt, der han sammen med sin gode venn Vidar Pettersen inviterte til lysbildeshow og mimrekveld med tilbakeblikk på oppveksten i Eidsvoll.

Søndag var det Ullensaker-musikerne Jan Henri Peeters, Øyvind Mo Larsen, Svein Peeters, Brian Tierney, Hans Petter Kværner og Dag K. Peeters, alle medlemmer av bandet Lo-Fi Voodoo, som slo seg sammen med Stalsberg til prosjektet «For en neve julelys mer».

KULTSTATUS

Det sies at prosjektet er i ferd med å få et snev av kultstatus, for dette ensemblet gjør ikke mange spillejobber i løpet av året, og en god del hadde sikret seg billett for denne lune kvelden i vintermørket.

- Det er første gang vi gjør en julegreie, og vi har øvd én gang, så dette er upretensiøst, men morsomt, sier Stalsberg.

LITT MORO OG LITT ALVOR

Til toner fra blant annet U2, DumDum Boys og Jokke, vekslet framføringen mellom tekstlesing, sang og røffe gitarsoloer. Til tider ble det heftig trøkk, men også med et snev av en viss melankoli og rom for refleksjon.

- Jeg prøver å tenke på dem som ikke har det så lett i jula, og det skal være både litt morsomt, men litt alvor også, sier Stalsberg, som følte at Jessheim-publikummet tok ham godt imot.

- De er like dumme her som på Eidsvoll, så det er alltid hyggelig å være her, sa en munter Stalsberg etter vel overstått gjennomføring.

VIKTIG ARENA

For det lokale kulturlivet på Jessheim er Kulturbanken Kreti & Pleti et viktig møtested og arena for lokale kulturutøvere.

- Vi jobber for at dette stedet skal bli et knutepunkt, både for lokale musikere, men også for musikere utenfra. Det må være plass til et slikt sted som dette i det gryende bylivet på Jessheim. Kulturlivet er en viktig del av en by, og det må vokse i takt med byen, sier Lo-Fi Voodos trommeslager, Hans Petter Kværner.

PYNTA OG KLAR

For å komme i den rette julestemningen hadde alle gutta gått til innkjøp av fine julegensere. Gensere som i løpet av kvelden, om enn for noen litt motvillig, kom på.

- Det ble en bra kveld, med god stemning og et flott publikum. Nå har vi kommet i julestemning og er klare for julefeiring, konkluderer en samstemt gjeng.

LES OGSÅ: Jessheim City of Lights av Tom Stalsberg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.