Været holdt seg utover dagen 17. mai, og godt var det. Tusenvis hadde beholdt finstasen på og kommet seg til rådhusplassen på Jessheim på ettermiddagen. 

Her skulle det bli musikk, taler og tog i alle former og varianter. Det begynte med at barnehagetoget kom inn på plassen, og fylte hele området med barn og voksne. 

– Det er gøy å gå i tog, sier rosarussen Johan André Lyngdal Erke. 

Hyllest

Etter at barnehagetoget har ankommet, men før borgertoget har gått, er det en liten time med underholdning, hyllester, sang og taler. Konferansier er varaordfører Willy Kvilten. 

Vinneren av årets barnehagetog, og som får æren av å gå først i toget til neste år, er Ekornrud gårds-familiebarnehage. 

– Den som vant årets pris, vant for gode forberedelser og klær og utstyr som tydelig signaliserte hvilken barnehage de kom fra, sier konferansier Willy Kvilten.

Erik Prøsch blir hyllet for sin mangeårige innsats i 17. mai-komiteen, og får blomster og applaus. 

Nasjonalsangen synges selvfølgelig, og melodien blir fortreffelig spilt av Hovin musikkorps. Flere andre 17. mai-sanger blir også sunget av alle de som hadde møtt opp. 

God stemning

En jentegjeng fra Kløfta har også tatt turen til Jessheim på 17. mai, og de syns det er stas å feire her. 

– Det er god stemning, skikkelig bra, sier Thea Kristiansen.

– Det har vært litt reunion, for vi har møtt mange av de vi kjenner fra Kløfta her, sier Camilla Bui. 

Jentene har startet dagen med frokost hos Camilla, og skal også avslutte med å grille hos henne på kvelden. 

Russetog

Før russetoget skal gå, får EUB kontakt med noen av dem som skal være med å bidra. Selv om det er dagen derpå for russen på en sånn dag, så er de klare for en siste krampetrekning før de kan erklære 13 års skolegang for overstått. 

– Hvordan er det å være russ på 17. mai? 

– Varmt. Men det er veldig koselig. Vi yter det siste nå, sier Renate Paulsen. 

– Det skal bli godt å sove ordentlig igjen, men vi skal nok sørge for at folk har noen minner fra 99-kullet først, sier Daniel Berntsen Moltzau. 

Russetoget og bunadtoget gikk i år sammen med borgertoget på Jessheim, og det viste seg å bli meget god stemning. Både for dem som gikk i toget, og de som tok imot russekort fra sidelinjen. 

LES OGSÅ: Solen kom akkurat i tide til barnetoget

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.