– Vi ønsker å inspirere folk til å spise mer plantebasert mat, forteller Elin Gundersen til EUB.

Hun står bak festivalen sammen med ektemannen André Gundersen. Familien bor på Jessheim. Både amfiet om grøntarealet rundt parken blir tatt i bruk til festivalen.

– Det blir mange stands. Vi får en stor food court her med forskjellige matretter. Vi har også kokkekurs for folk som vil lære å lage mat uten kjøtt, sier André.

Fra scenen vil det bli holdt foredrag. James Aspey kommer helt fra Australia for å belyse fordelene med en kjøttfri hverdag.

– Han kommer hit helt gratis, bare for å spre ordet. Han er en type som viser videoer på YouTube til millioner av mennesker. Han tok utfordringen med en gang og kommer hit, sier André.

FESTIVAL FOR ALLE

Som vegetarianer spiser han ikke kjøtt og fisk, mens kona er veganer som innebærer å ikke spise noe som kommer fra dyr. Duoen understreker at absolutt alle er velkomne på festivalen.

– Dette er ikke en festival der vi skal hjernevaske folk til å ikke spise kjøtt. Men kanskje vi kan inspirere noen til å kutte ut kjøtt for eksempel en dag i uka. Alt hjelper, sier André.

De er opptatt av å gjøre mindre skader på miljøet, samt å få bedre dyrevelferd og helse.

– Alle monner drar. Vårt ønske er å dele kunnskap og erfaringer, sier Elin.

VIL SKAPE TRADISJON

De to startet i fjor sommer serveringsstedet Greenseed på Sundbytunet. Forretningen, som satset på rask og plantebasert mat, ble lagt ned etter få måneder fordi den gikk for dårlig. Likevel føler ekteparet at de fikk mye utbytte gjennom å inspirere kunder mens det sto på.

– Det var en kjempefin opplevelse hvor vi fikk mange stamkunder og fine tilbakemeldinger. Men det skal også gå rundt, sier Elin.

Framfor å satse videre på servering ser de to for seg å gjøre mer i den retningen de nå tar med festivalen. De håper at Green Food Fest skal bli en årlig tradisjon på Jessheim.

– Foreløpig tenker vi å bruke de erfaringene vi lærte der til å heller gjøre mer som dette, sier Elin.

LES OGSÅ: Sommeridyll i parken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.