• Flott. Elever fra Ullensaker kulturskole presenterte et utdrag fra musikalen Grease.
  • Kreasjon. Denne kjolen laget av kaffefiltre, ble sendt videre til fylkesmønstringa.

– Jeg kan ikke synge, danse, eller trylle for den saks skyld, men er det noe jeg kan, så er det å snakke, sier Sunniva Solberg (14).

Sammen med Amalie Søberg (15) hadde hun fått det store ansvaret med å lede publikum gjennom kulturmønstringa i Ullensaker kulturhus.

Det er nemlig ikke bare med kulturelle innslag at man kan delta i UKM – de to jentene hadde meldt seg på som konferansierer.

– Vi er glad i å bable rett og slett, smiler de.

Fikk bli med videre

Og de to jentene «bablet» seg gjennom showet med glans.

De hadde skrevet manuset selv og framførte det med stor selvsikkerhet for et publikum, som trolig måtte trekke på smilebåndet mer enn én gang, da de to jentene kom med flere treffende replikker.

– Det var gøy å få publikum til å le, er Amalie og Sunniva enige om.

Dommerpanelet må også ha likt det de så. De sendte nemlig de to ferske konferansierene videre til fylkesmønstringa.

Mange gode bidrag

Det var imidlertid flere som viste talent, både på scenen, og gjennom kunsten i foajeen.

339 ungdommer deltok i år på UKM i Ullensaker, hvilket gjør mønstringen til den største i hele Akershus.

– Jeg er strålende fornøyd. Det har vært et høyt nivå og mange forskjellige innslag, sier kulturkonsulent Arnfinn Algarheim, og legger til at det skal bli spennende å følge ungdommen og UKM videre.

– Man blir jo stolt av de da! Det er veldig gøy å se hva ungdommen får til, sier han.

Av alle de flotte bidragene, ble fem sceneinnslag, samt 32 kunstbidrag, sendt videre til fylkesmønstringa som skal være på Lillestrøm kultursenter i april.

Scenetrening

Men målet med UKM er strengt talt ikke å vinne eller komme videre – det er å ha det gøy, og å lære.

Og for flere av ungdommene var det kanskje aller første gang de sto alene på en scene.

– Jeg synes det er veldig fint at vi får muligheten til å vise oss fram og å øve oss på å stå på scenen. Det er viktig, sier Amanda Edle Marcussen (15).

Under søndagens UKM framførte hun Ed Sheerans «Castle On The Hill» med sang og pianospilling.

På forhånd hadde hun gledet seg mye, men da dagen kom, var hun litt mer nervøs enn hun hadde forutsett.

– Jeg har ikke opptrådt foran et så stort publikum alene før, men det var jo veldig gøy, og jeg hadde stor støtte i vennene mine som var publikum, avslutter hun.

UKM i Hurdal og Chrome gikk videre: – Vi øver masse og håper vi kommer langt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.