Bakgrunnen for at det i år planlegges ett felles barnetog i sentrum er at verken Nannestad janitsjarkorps eller Skolekorpsene i Nannestad har kapasitet til å spille i togene ved alle de fire skolene i bygda.

FRYKTER TAPTE INNTEKTER

Frykt for tapte inntekter var én av forklaringene foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Maura skole ga da de tidligere varslet at de ikke ønsker å delta i et felles borger- og russetog i Nannestad sentrum på nasjonaldagen. Ved Maura skole ser man heller på muligheten for å leie inn et svensk korps. Man frykter at folk ikke reiser tilbake til skolen etter at arrangementet i sentrum er ferdig. Nå har ifølge Karl Henrik Laache, leder for Oppvekst- og kulturutvalget i Nannestad, også Eltonåsen og Kringler-Slattum skoler signalisert at heller ikke de vil delta i fellesarrangementet i sentrum. Bare Preståsen skole, som ligger i sentrum, er dermed med på det nye opplegget.

– Det er to ting det har vært uro rundt, og det er at de ikke får foreldre og barn med tilbake til skolen etter det sentrale arrangementet, og at hvis folk ikke reiser tilbake til skolene for å feire nasjonaldagen, så taper de penger. Dette er noe vi nå ønsker å løse, sier Laache.

BUSSER OG KOMPENSASJON

Han opplyser at kommunen setter opp busser fra skolene slik at man kan frakte foreldre og elever til og fra arrangementet i sentrum.

– Vi regner med at mange vil kjøre bil, men med busstilbudet vil vi i alle fall avlaste. Man kan da parkere ved skolen og ta bussen til og fra sentrum. Dette må vi få organisert, og er forberedt på å bruke penger på dette, sier Laache.

Han opplyser videre at kommunen vil kompensere for et eventuelt tap av inntekter ved den enkelte skole.

– Vi vet at hovedinntekten til FAU er fra 17.-maifeiringen. Dersom inntekten blir mindre enn vanlig, kan vi kompensere for det. Dette kan bli beregnet ut fra et gjennomsnitt av inntekter fra feiringene av nasjonaldagen, men dette må vi diskutere nærmere, sier Laache.

– Vi ønsker å få til dette arrangementet, og har respekt for at FAU-ene er redde for å tape inntekter. Vi må derfor se på muligheten til å kompensere. Vi ønsker nå en dialog med skolene, sier Ronny Nilsen, kultursjef i Nannestad.

Laache har tro på et godt 17.-maitog, et fint borgertog, med russen til sist.

– Vi tenker at arrangementet er ferdig slik at folk kan reise tilbake til skolene senest klokken 12, sier Laache.

LES OGSÅ: Sander (5) debuterte som korpsdirigent

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.