Om lag 30 lokale lag og foreninger var på plass med stander og aktiviteter i Sundet da Grunnlovsdagene ble holdt i helga. Og på Bankplassen var det rigget til flere konserter.

Bra trøkk fra scenen

Først ut på scenen var barne- og ungdomskoret Soul Children. Med god rytme og mye innlevelse trøkket de til med flere sanger, til stor glede for et klappende publikum.

– Jeg synes det var en veldig flott konsert. Barna var innmarig flinke, smiler Monica Hanssen, som hadde tatt turen fra Skedsmo for å få med seg konserten sammen med mannen Jan-Erik Olsen.

Med seg i følget hadde de også Hege Mauseth fra Eidsvoll.

– Jeg synes det er supert at det skjer litt i Sundet! Jeg prøver å støtte opp hver gang det er tilstelninger her, sier hun.

– Og litt ekstra artig er det jo når man har datteren med på scenen for å synge, smiler Mauseth.

LES OGSÅ: Stjernespekket 17.-maiprogram ved Eidsvollsbygningen

Flinke barn med flott sang

Men det var flere kor som skulle i ilden denne ettermiddagen. Som kor nummer to, trådte barnekoret Propell opp på scenen.

Koret, bestående av barn i alderen fem til ti år, imponerte med flere flotte sanger og skapte liv i teltet på Bankplassen.

Utover ettermiddagen var det også underholdning fra Kor D´let, før det hele ble rundet av med Slagerkameratene, som spilte opp til dans på kvelden.

Møttes igjen i Sundet

Selv om et litt vekslende vær muligens satte stopper for smekkfulle gater, var det likevel en del som hadde tatt turen til Sundet denne lørdagen.

Blant dem var Synnøve Lundby (13) fra Hurdal og Angelica Jenshagen (12) fra Minnesund.

Da EUB møtte dem på Bankplassen, hadde de en koselig, men litt spesiell historie å fortelle.

– Du skjønner ... vi pleide å være venner før, for vi gikk i samme klasse, forteller Angelica.

– Men så flytta jeg, og da mista vi kontakten, legger hun til.

– Jeg visste jo ikke hvor det var blitt av Angelica, men så møttes vi her igjen i dag, forteller Synnøve ivrig.

Jentene hadde ikke sett hverandre på flere år, før de tilfeldigvis møttes igjen i Sundet lørdag.

– Det er veldig morsomt og hyggelig at vi traff hverandre her i dag, smiler de to, som hadde masse å prate om, og mange minner å dele fra den gang de gikk i samme klasse.

– Vi håper at vi kan holde kontakten framover, avslutter de.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.