• FRA TANZANIA: Ernest Pacha (25) flyttet fra Tanzania til Siggerudhagan for tre år siden, og har siden gjort det stort med dans. Foto: Stian Schjelderup

Ernest Pacha er født i Tanzania. For tre år siden jobbet i Kenya for å hjelpe ungdom til å bli dansere. Der møtte han kjærligheten i sitt liv.

Kona, Marie Gedde Fraurud, studerte i Nairobi, Kenya. Da hun var ferdig med studiene, ble Pacha med henne hjem til Siggerudhagan i Eidsvoll.

Nå bor han her med kona, og trives godt, men innrømmer at det ikke alltid er en dans på roser.

– Noen ganger er det vanskelig, jeg savner ofte brødrene mine og familien min, forteller Pacha.

danse til han dør

Etter at han kom til Norge har han ikke ligget på latsiden. Pacha er en danser inn til sjelen, og lever nå av det. Han har ikke tenkt til å ta av seg danseskoene og skaffe seg en vanlig jobb med det første.

– Ingenting kommer til å få meg til å slutte med det jeg gjør. Jeg skal danse til den dagen jeg dør, sier 25-åringen alvorlig.

Pacha danser i breakdancegruppa Kingwings Crew. Gruppen har opptrådt med Nasjonalballetten UNG. Sammen har de hatt forestillingen Romeo og Julie i Operahuset. En forestilling hvor breakdance og ballett blir satt opp mot hverandre.

De har reist rundt i Norge med forestillingen, og vært i Lillehammer, Bergen, Trondheim, Bodø, Tromsø, Harstad og Hammerfest. De har også hatt opptreden i Madrid i Spania. De viste også deler av forestillingen på Stjernekamp på NRK.

– Kingwings tok meg inn. De behandler meg som familie, og betyr veldig mye for meg, forteller Pacha.

– Liv og død

Han kom i kontakt med Kingwings gjennom noen norske dansere han møtte i Kenya. Men han kom ikke trippende inn i gruppen helt uten videre. Kingwings er en seriøs gjeng, som ikke tar inn hvem som helst.

– De så en stor mulighet i meg, at jeg kunne være mer enn en vanlig danser. Det er viktig, og en stor gave for meg. I Kingwings tror vi på hva vi gjør, vi danser ikke for å ha det gøy, det er liv og død.

Norske talenter

Da Pacha i år danset uten Kingwings på Norske Talenter på TV 2, fikk han mye eksponering.

I en av oppvisningene på tv bergtok han dommerne da han danset for alle de han hadde mistet. Linn Skåber sa at det var en sterk opplevelse. Pacha kom med til semifinalen, men ble ikke stemt videre til finalen.

– Det var en god plattform. Etter det fikk jeg mange jobber, og det var mye som skjedde. Det var en god erfaring, forteller den unge danseren.

Pacha gjør halsbrekkende stunts i nesten alle dansene sine, og på YouTube ligger det mange videoer med heseblesende breakdance, med akrobatiske sprett og saltoer i alle retninger.

Mandag, torsdag og fredag danser han, og de andre dagene i uka trener han fysikken. Han liker å løpe langt, og strekke ut i timevis.

– Det kan høres lenge ut å strekke i fire-fem timer, men hvis man ser en god film...

Midt i alt sammen oppdrar han sammen med kona sønnen, Liam, på 19 måneder.

– Det gjør ingenting å stå opp om natta, jeg liker barn, smiler han.

Fakta Ernest K. Pacha

  • Bodd i Norge i tre år
  • Går voksenopplæring på Jessheim
  • Har undervist i dans på Eidsvoll Ballettsenter
  • Trener i Storsalen i Oslo
  • Var med på Hjertefred i Panorama i år

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.