- Her er det forskjellige ting vi kan gjøre på ski. Det er både slalåmløype, skogsløype og park med rails og hopp. Det er fint å dra hit i vinterferien. Vi skal nok kose oss litt i kafeen også. Det er bedre å være her enn på skolen, sier Linn Victoria Mikkelborg Skare (11).

Selv om det var plass flere da EUB besøkte bakken tirsdag formiddag var det mange som valgte den lokale alpinbakken som vinterferieaktivitet.

- KJEMPETILBUD

- Dette er et kjempetilbud. Man trenger ikke å reise til fjells for å stå på ski. Vi er ofte i Åslia. Her det flotte forhold, og så er det passe bratt for oss, sier Kjersti Roland Engen fra Gjerdrum.

Hun var i bakken sammen med resten av familien; Jenny (4), Jørgen (6) og Anders.

- Det er morsomt å stå på ski. Jeg går på langrennsski også, men slalåm er mest gøy, sier Jenny.

På toppen av bakken fant vi noen som koste seg med bål. Det var Scott Martin Engebakken (4), Kine Cecilie Engebakken og Bjørnar Svendsen. De gjorde klart til flere gjester som skulle ankomme noe senere.

- Da skal vi grille både pølser, bacon og karbonader, forteller Svendsen.

I varmestua var det stor aktivitet med klargjøring til gjestene. I kafeen har Rikke Sofie Hoff og Hilde Slora har masse forskjellig å tilby til sultne og slitne skiturister. Hun har også vinterferie.

- Det er fint å jobbe og tjene litt penger i ferien. Jeg kjører også litt slalåm innimellom, sier hun.

LES OGSÅ: Storkoste seg i skibakken andre juledag

AKEBAKKE

- Vi har også en akebakke på siden av bakken. Der er det koselig for familier. Til helgen skal vi også sette opp ei bålpanne der, forteller Slora.

Tirsdag satte Nannestad kommune opp gratis buss til Åslia, men etter det EUB kjenner til var det bare 17 personer som ankom bakken med bussen.

Torsdag «sponser» Nannestad idrettslag alle sine medlemmer med en dag i bakken.

- Det er bare å ta kontakt i billettluken, si navnet ditt slik at du blir krysset av. Man får da et engangs skipass og du er klar for en dag med moro. Har du skipass fra før kan du selvfølgelig bruke dette, opplyser Kjelle Erik Dahl, styreleder i Nannestad IL på lagets hjemmeside.

- Vi håper medlemmene våre synes dette er et godt tilbud og benytter seg av denne dagen i vinterferien.

TOPP FORHOLD

Roger Axelsen, styreleder for Nannestad skisenter, håper flere tar en tur til bakken.

- Det er kjempeforhold. Mange tror kanskje ikke dette er mulig med så lite snø det er i området ellers, sier Axelsen.

Det ble produsert mye snø tidlig denne sesongen, og grunnlaget er derfor godt.

LES OGSÅ: Skisenteret i en presset økonomisk situasjon. Styret frykter for framtidig drift

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.