Juniorlaget besto av Håkon Tveit fra Kløfta, og søsknene Karoline og Amund Bjørnholt fra Finstadjordet. Kjersti Bogstad fra Kløfta, Nichlas Røstad fra Skedsmokorset og Ole Kristian Sæther fra Sørum utgjorde seniorlaget.

STAFETT

I presisjonskjøring med traktor skal man håndtere kjøretøy med størst mulig nøyaktighet og presisjon i løpet av kortest mulig tid. Tevlingen gjennomføres som stafett.

– Å vinne i år var veldig moro, sier Kjersti Bogen som også var på vinnerlaget i 2014.

Hun øvde seg litt på forhånd, og dette kombinert med at hun har kjørt mye traktor på gården, gjorde at ferdighetene satt inne.

– Og så slo vi Rogaland. Det er alltid et mål i seg selv, ler hun.

– Blir det tevling neste år også?

– Åh ja, men først må vi gjennom kvalik til våren. Denne konkurransen er svært populær å være med i, sier hun.

STRAFFERUNDER

Håkon Tveit forklarer at konkurransen går på tid, så det gjelder å kjøre raskt og riktig.

– Førstemann skal koble på en henger på traktoren før nestemann skal kjøre videre og så inn i ei trang vendegrind som krever rygging i 90 grader, før man skal kjøre ut igjen. Sistemann på laget skal deretter rygge traktoren slik at alle hjulene på den ene siden kjører samtidig over en langsgående planke. Så er det rett i mål, sier han.

– Hva skjer hvis dere kommer borti noe eller bommer på planken?

– Da blir det strafferunder, og vi fikk noen av dem. Dette er ganske kompliserte greier, påpeker han.

– Man bør kanskje ha kjørt en del traktor for å klare det?

– Ja, helt klart. Det har i alle fall både jeg og de andre på laget mitt, sier Tveit, som var førstereisgutt på Landsstevnet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.