Søndag var det tradisjonen tro griseslakt på bygdetunet. Av de 200 som var på bygdetunet denne dagen var det mange nysgjerrige barn.
Griserøkter Anton Mortensen har røktet grisene på Eidsvoll bygdetun siden sesongstart og var spent før dagens slakt.
- Det er åttende gang vi gjør dette, men aldri har det vært så mange skuelystne som nå i dag. Ekstra hyggelig er det at det er så mange barn her i dag. Sikkert litt skummelt for mange, sier Mortensen.

MED BESTEFAR PÅ GRISESLAKT

Elleve år gamle Maren Dalgård Nielsen og tre år gamle Andreas Olstad var med bestefar Terje Olstad for første gang i år.
- Jeg synes det var litt ekkelt, men jeg skjønner jo at skal man få ribbe til middag på julaften, så må dette til. Men jeg synes litt synd på den andre grisen som måtte se kameraten bli borte så brått, men den skal jo slaktes senere i dag, så den får ikke bli alene så lenge, da.
Minstemann Andreas har fulgt grisene siden de var små i våres, men i dag syntes det var mest kult at det var litt action, og at det var så mange barn til stede.
- De aller fleste skjønner at dette er livets gang, avslutter Anton Mortensen.
LES OGSÅ: Over 2000 på barnas kulturfest
LES OGSÅ: Tilbyr Sølvguttene på scenen og nordisk buffé i restauranten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.