Onsdag kveld har hun og Eidsvoll amatørteater premiere på sommerrevyen «Nå blir det greier!» i Panorama.

– Jeg får masse energi av å være med i revyen. Det slitsomme er nervene i forkant av forestillingene. Jeg er opptatt av tidene, og at alle må være på plass til riktig tid. Nede i garderoben sier bare de andre at «nå begynner hun igjen». Det kan dirre i underleppa av nervøsitet. Men så fort jeg kommer ut på scenen og begynner, er det glemt. Da går det fint, sier Ruud til EUB.

På scenen spiller hun rollefiguren «Aslaug» – en karakter hun har hentet inspirasjon til gjennom jobben sin som hjemmesykepleier.

Henter inspirasjon fra flere

– Hun slår med kjeppen og mener sitt. «Aslaug» var med i sommerrevyen i 2015 også. Den gangen sammen med to andre damer som bodde på Vilberg sykehjem. Der sa det pang, og jeg fant Aslaug.

– Karikerer du én figur?

– Jeg har hentet inspirasjon fra noen, men det kan være forskjellige folk. Vedkommende heter ikke Aslaug og er mye mildere i formen. Rollefiguren er rendyrket og spisset, og spiller på humor og glimt i øyet, smiler Ruud. Regissør Bjørn Ivar Toftnes skryter uhemmet av Marit Tonje Ruuds prestasjoner.

– Marit Tonje er virkelig et komikertalent. Mange stjerner vil presentere seg gjennom sommerrevyen, og hun er én av dem. Hun er med i dramaet på Kinarestauranten, og kommer inn fire ganger til i løpet av revyen.

– Hva kjennetegner henne?

– For det første er hun svært beskjeden. For det andre ekstremt grundig i måten å jobbe på i en slik revy. Marit Tonje begynte å mase på tekster allerede ved juletider. I tillegg er tekstene til Aslaug gode. Hun rendyrker karakteren på en imponerende måte, sier Toftnes.

Drømte om å begynne med revy

Ruud er 50 år og bor på Hagalykkja i Eidsvoll med to sønner på 17 og 18 år. Teaterinteressen har hun hatt med seg hele livet.

– Jeg ble med i amatørteateret i 2013, og synes det er morsomt å være med. Jeg har spilt teater før også, blant annet gjennom revyer vi satte opp da jeg jobbet på Stensby sykehus. Jeg hadde veldig lyst til å gå denne veien da jeg var yngre, men endte opp med å velge en annen karriereretning.

– Hva er det beste med å spille teater og i revyer?

– Det må være adrenalinkicket du får ved applaus og jubel i salen.

– Og jobben som hjemmesykepleier?

– Det er å jobbe med folk og hjelpe dem med forskjellige oppgaver. Det er mange hyggelige folk der ute, sier Ruud.

Revyen «Nå blir det greier!» i regi av Eidsvoll amatørteater har premiere onsdag kveld.

Spilles også 26. mai, 31. mai, 1. juni, 2. juni, 8. juni og 9. juni.

Går av stabelen i Panorama.

Består av to akter og varer i cirka to timer med pause.

14 personer står på scenen totalt.

Inneholder glimt i øyet, flere sangnumre, masse humor, lokale sleivspark og hjertevarme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.