• SPENT DANSEGJENG. Helene Haug (15), Marthine Skjønneborg (15) Tilla Johnsen (14) Melika Zamanpour har gått på danseskolen til kulturskolen i høst, og gledet seg til å opptre i kommunehuset lørdag kveld. Marthine Skjønneborg hadde kommet til å skade foten, og måtte derfor følge forestillingen som publikummer.

I høst overtok Martin Sierra fra Nannestad som vikar i Nannestad kulturskole. I løpet av få uker eksploderte antall dansere fra under 30 til over 75. «Alle» ville plutselig begynne på danseskole hos Martin.

– Hva skjedde?

– Jeg tror det kan være mange faktorer, men først og fremst så kommer jeg jo fra Nannestad selv. Dansen var min billett ut i verden, og som ga meg selvtillit. Når jeg underviser er det ikke bare det å lære bort dansetrinn som er mitt fokus, men det å bygge opp selvtilliten for dem som er elevene mine. Jeg jobber med mennesker først og fremst, og det tror jeg har vært en viktig faktor, sier Sierra.

Satset alt

Da han var i slutten av tenårene satset Nannestad-gutten alt på dans, og ko inn på den prestisjetunge Paul McCartney-skolen i Liverpool. Det ble starten på en pang-karriere meddeltakelsee i det populære TV-showet «Got to Dance», og deretter jobb som bakcup-danser for et stort variety-show, med opptredener på kjente arenaer som Royal Albert Hall og Wembely Stadium.

– Det var jo veldig stas for en enkel gutt fra Nannestad, sier Sierra.

Etter oppturen fulgte en lang og tøff periode med motgang og mangel på jobbtilbud.

– Plutselig sto jeg på bar bakke og hadde en knalltøff tid med auditions, og null jobb. Uten jobb ble det også vanskelig å bo i London, og jeg måtte rett og slett pakke kofferten og flytte hjem til mor, forteller Sierra.

Han la dansen på hylla, og begynte i jobb som vikarlærer, og inntil i høst hadde han ingen planer om å gjenoppta dansingen.

– Så dukket plutselig dette jobbtilbudet opp, som danselærer i kulturskolen Jeg søkte og fikk jobben. Da ble det en ny omstilling igjen, forteller han.

LES OGSÅ: Lever for å danse, danser for å leve

LOVORD FRA REKTOR

Høstens dansetrening ble for de i alt 75 barn og unge, som nå er med i dansetilbudet på kulturskolen, avsluttet med et stort danseshow i kommunehuset, og opptreden foran en smekkfull sal.

– Martin er et unikum. Han ser hvert enkelt barn og gir de selvtillit, og inspirasjon. Han er helt fantastisk flink, sier Trude Åmtun fra foreldregruppa etter forestillingen.

Rektor i kulturskolen, Ellinor Lauritzen, gleder seg over at dansegleden, og tilbudet fra kulturskolen for barn og unge i bygda, er mer populært ennnoensinnee.

– Dette har vært utrolig flott å være vitne til, og all honnør til Martin for alt han har fått til på så kort tid, sier hun.

SPENT FØR OPPVISNING

Helene Haug (15), Marthine Skjønneborg (15) Tilla Johnsen (14) Melika Zamanpour, var første dansegruppe ut i del to av showet lørdag kveld.

– Vi har øvd i flere uker, og nå er vi litt nervøse før vi skal på scenen, sier jentene.

Mens dansevenninnene gjorde siste sjekk før de skulle på scenen, måtte Marthine Skjønneborg finne en plass blant publikum.

– Jeg skadet meg på sykkel, så nå må jeg gå med krykker. Derfor får jeg ikke vært med, og må jeg heller se på showet, men jeg gleder meg masse likevel. De er kjempeflinke alle sammen, og det har vært kjempebra å være med på dansetrening i kulturskolen i høst. Jeg skal fortsette til neste år, slår hun fast.

FAKTA

  • Alder: 28 år
  • Fra: Nannestad
  • Utdanning: Bachelor i Dance and Performing Arts på Paul McCartney-skolen LIPA i England.
  • Aktuell: Vikar som danselærer i Nannestad kulturskole, hvor antall elever er tredoblet i høst.
  • Lørdag hadde de elevforestilling i kommunehuset.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.