Kåre Syltevik (94), Nannestad Rotary Klubbs fadder, er av klubben tildelt utmerkelsen Paul Harris Fellow. Syltevik var initiativtaker til å stifte både Kløfta Rotary Klubb i 1970 og Nannestad Rotary Klubb i 1975. Selv er han født på gården Kneppe i Nannestad.

Han er chartermedlem av Jessheim Rotary Klubb, det vil si at han har vært medlem siden stiftelsen i 1966.

Syltevik var president der i 1979-1971.

Han har tidligere mottatt prisen fire ganger.

MOTSTANDSMANN

Syltevik var motstandsmann under 2. verdenskrig, og var tilknyttet den hemmelige etterretningsorganisasjonen XU, hvor han ledet ti mann.

Den tidligere rektoren ved Jessheim videregående skole (1964-1989) har også i senere tid engasjert seg i lokalmiljøet, og tok blant annet initiativet til å starte Pensjonistuniversitetet på Jessheim i 2007. Dette ledet han i fire år, og er fortsatt medlem av styret.

Før han begynte som rektor på Jessheim jobbet han ti år som lektor ved Bø Gymnas i Telemark.

- Det var veldig hyggelig å få denne prisen i Nannestad. Jeg møtte også flere gamle elever fra min tid som rektor ved Jessheim videregående skole der. Det var ekstra hyggelig, sier Kåre Syltevik.

Han forteller at han i 1974 jobbet sammen med i ei gruppe for å få i gang en Rotary-klubb i Nannestad. Den 15. mars 1975 kunne klubben stiftes.

-I Rotary oppstår det et godt kameratskap når man samarbeider om de forskjellige oppgavene, sier Syltevik.

FLERE PRISER

Rotary-klubben i Nannestad hedret samtidig tre andre medlemmer med Paul Harris Fellow-utmerkelsen. Det er Arne Saga og Hans Sundt og Kjell Buraas.

Saga er en av chartermedlemmene i Nannestad, og har vært innehaver av de fleste verv i klubben. Presidentvervet hadde han i 1987-1988.

Sundt begynte i Grorud Rotary Klubb, men var på grunn av jobb en periode medlem av Manchester Rotary Klubb. I 1983 ble han medlem i Nannestad, og var president i 1988-1989. Han har også vært innom de fleste komiteer i klubben.

Buraas er også chartermedlem, og har også vært innom alle komiteer og verv i klubben, deriblant både sekretær og kasserer. President var han i 1994-1995.

Nannestad Rotary Klubb har i dag noe over 30 medlemmer.

Paul Harris Fellow er en utmerkelse eller æresbevisning som er opprettet av Rotary International.

Rune Magnussen, president i Nannestad Rotary Klubb, foretok overrekkelsene.

- Det er veldig hyggelig at vi kunne tildele både vår fadder og våre engasjerte og trofaste medlemmer denne prisen, sier Magnussen.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.