Selv om det meste går i sommermodus er juni, juli og august full av aktiviteter på Øvre Romerike. Vi har prøvd å samle dem, men hvis du vet om noe vi ikke har med her, send en epost til stine@eub.no med evnefelt «hva skjer i sommer» med info og gjerne bilder av arrangementet.

1.–4. juli:

Friluftsskole, Honsjøhytta i Nordåsen, Maura. Nannestad turlag arrangerer friluftsskole for barn fra 4.–7. trinn. Dette er en del av aktivitetstilbudet for barn og unge i Nannestad kommune i sommer. Forhåndspåmelding.

3. juli:

Sommerlunsjkonsert, Ullensaker kirke. Wollert Krohn-Hansen spiller orgel og flygel og tekstlesing av diakon Marianne Kraft.

6. juli:

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Visesang ved Frode Johansen.

13. juli:

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Kåseri ved Øyvind Staume. Han snakker om Johan Herman Wessel og hans liv og diktning.

20. juli:

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Anders Stävarby synger viser fra den svenske visesangskatten.

27. juli:

Konsert med Rotlaus, Vikingegarden Maurenga, Nannestad.

Kulturkafé. Ullensaker kulturhus. «Pensjonistene til kamp», foredrag i regi av Norges pensjonistforbund.

28. juli- 2. august:

Ungdommens kulturleir for ungdom i Akershus i alderen 13 til 17 år, Follo folkehøgskole, Vestby.

30.-31. juli:

Agility, treningshallen ved Ullensaker kirke. Agility i regi av Stovner hundeklubb. Dette er en sommeraktivitetene til Ullensaker kommune. Forhåndspåmelding.

2.-4. august:

Jernverkshelga i Feiring, Feiring jernverk. Her er det muligheter for verksvandring på Feiring jernverk, gruvevandringer i St. Pauls gruve, og møte personer fra venneforeningen til Feiring jernverk som forteller om historien om Carsten Ankers lysthus på Kristenkollen. I tillegg vises forestillingen «Menn av malm, jenter av jern» opp. Målet med stykket er å gi publikum et innblikk av livet ved Feiring jernverk da det var i drift. «Her tas publikum tilbake til 1808. Ute i Europa raser Napoleonskrigene, det er uår med nattefrost og kornmangel. Isen ligger fortsatt på Mjøsa i mai og situasjonen for folk i Feiring jernverk og ved gruveplassene er vanskelig og til tider uutholdelig», står det på nettsiden til Jernverkshelga.

3. august:

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Konsert med Håvard Svensrud og Kay Hartvigsen. De byr på franske stemninger i sitt repertoar.

8.–18. august:

Jessheimdagene, Jessheim sentrum. 8. august spiller Sol Heilo på Kulturbanken Kreti & Pleti. 9. august er det konsert med Ronny Aagren & His Blues Gumbo på Kulturbanken Kreti & Pleti.

10. august og 11. august er det markedsgate i Storgata.

10. august er det konsert med Rolling the Stones på Kulturbanken, Kreti & Pleti.

Vannvittige dager i Sundet, Eidsvoll. Keiino opptrer.

15. august spiller Eric Slim Zahl og Vazelina Bilopphøggers hver sine konserter på Jessheim torg.

16. august spiller Lissie, Bernhoft & The Fashion Bruises, Lo-Fi Voodoo og Onkel Tuka hver sine konserter på Jessheim torg.

17. august spiller Young Neils, Erlend Ropstad og de rotløse og Oslo Ess hver sine konserter på Jessheim torg.

10. august:

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Treblåsertrioen Taffelpikene underholder.

Bryggedans, Bankplassen i Sundet, Eidsvoll. Det blir bryggedans og konserter med Byting og Sommartider.

11. august:

Historisk byvandring, Jessheim. Oppmøte ved Jessheim stasjon. Turen er på tre-fire kilometer. Arrangeres av Ullensaker turlag.

12.-15. august:

Fotballskole, Bjerke Stadion, Nannestad. Fotballskole for barn mellom 6–12 år. Dette er en del av aktivitetstilbudet for barn og unge i Nannestad i sommer. Forhåndspåmelding.

14.-16-. august:

Fotballskole, Nannestad kunstgress. Fotballskole for barn mellom 6–12 år. Dette er en del av aktivitetstilbudet for i unge i Nannestad i sommer. Forhåndspåmelding.

15. august:

Hagevandring og foredrag om samplatninger, Kjos gård, Ullensaker.

22. august:

Stand-up, Munter Sport & Gastro Bar. Zahid Ali har standup show denne kvelden.

23. august:

Råholtdagene, Råholt. Slagerkameratene synger allsang. Det blir også stort serveringstelt hvor DJ-en varmer opp. Staysman & Lazz spiller konsert.

25. august:

Åpen gård, Haug gård og Ulleren gård. Arrangør er Ullensaker bondelag og Ullensaker bygdeungdomslag.

Hele sommeren:

Spesialtilbud for barn og unge på Forsvarets flysamling hver onsdag i juni. Barn og unge får en brus og en vaffel eller en pølse inkludert i billetten. Dette er en del av aktivitetstilbudet for barn og unge i Ullensaker kommune i sommer.

Gratis golftrening for barn opp til 12 år fra 28. mai til 25. juni og i august, Miklagard golfklubb. Dette er en del av aktivitetsprogrammet for barn og unge i Ullensaker kommune i sommer.

New Eden Jessheim, Calypso Jessheim. Forening for folk fra 14 år og oppover som er interessert i anime, manga, cosplay, brettspill, kort og gaming. Klubbkvelder hver fredag.

Kunstutstilling i Kornmagasinet, Ullensaker museum. Aud Gunleiksruds kunstverk stilles ut i perioden 15. mai til 15. september.

«Romeriksbunaden- damask og franske knuter». Bunadsutstilling på Eidsvoll bygdetun, stilles ut i perioden juni til august.

Eidsvoll bygdetun, Hammerstad i Eidsvoll. Museet holder åpent alle dager unntatt mandager i perioden juni- august. Dette er landets største bygdetun med 29 bygninger som viser et bygdesamfunn fra 1700 og 1800-tallet.

Okkupasjonsmuseet, Eidsvoll bygdetun. Museet har åpent alle dager unntatt mandager i perioden juni-august. Her vises utstillinger om andre verdenskrig i Eidsvolltraktene.

St. Pauls gruve, Feiring jernverk og Carsten Ankers lysthus. Jernverket er åpent for turgåere året rundt. Smia og lysthuset er åpent ved arrangementer.

Hurdal historielags samlinger på Garssjøen skysstasjon holdes åpen noen timer på søndager fra slutten av juni til og med første søndag i begynnelsen av august.

Ullensaker museum, Ullensaker. Har i juni og i august åpent på lørdager og søndager. I juli er museet åpent kun på søndager. Museet har flere utstillinger. Blant annet en utstilling som er ny av året, og det er «I takt- en korpsutstilling for hele familien». Dette er en utstilling om korps i Ullensaker.

Museet Eidsvoll 1814 (Eidsvollsbygningen og Wergelands hus). I perioden 1. mai- 31. august har museet åpent alle dager. De tilbyr omvisninger i Eidsvollsbygningen og utstillingen «Bøkene som forandret verden», som gir et innblikk i bøkene som ga inspirasjon til de store revolusjonære omveltningene som la grunnlaget for vårt moderne samfunn. Utstillingen er en del av prosjektet Founding Fathers across the Atlantic og Eidsvoll 1814s bidrag bokåret 2019. For barna har museet aktiviteter hvor man kan lage insekter og blomsterarmbånd av hobbymaterialer, «Det var en gang- vandreteater», «Det var en gang en bondegård» som er en natursti om bondegården som lå ved Eidsvollsbygningen før.

Råholt bad, Råholt. De har begrensede åpningstider på pinseaften, første pinsedag og andre pinsedag. I perioden 24. juni til 18, august er det sommeråpningstider på badelandet. I perioden 12,-16. august er det hovedrengjøring på badet og i den perioden holdes badet stengt.

Skibladner. Fra 25. juni til 18. august kjører Skibladner hver dag, unntatt søndager. Dampskipet går til og fra Gjøvik med stopp i Eidsvoll, samt til og fra Gjøvik med stopp i Lillehammer.

Forsvarets flysamling har sommeråpent i juni, juli og august. Museet har åpent på lørdager og søndager. På Forsvarets flysamling er det fly og helikoptre utstilt. Her kan man få et innblikk i militært luftfartshistorie fra 1912 til nyere tid på Østlandets største flymuseum.

Sas-museet har åpent på tirsdager og søndager. På SAS Museet finner man blant annet utstillinger av uniformer gjennom tidene, flymodeller i alle mulige størrelser, historiske bilder, en flykabin, en flysimulator.

Bibliotekene arrangerer Sommerles. Dette er en digital lesekampanje for 1.–7. klasse fra 1. juni til 31. august. Mange av bibliotekene avslutter Sommerles med isfest på høsten.

Kunstutstillingen «Utover» med Kunstskansen, Galleri Jessheim. Sommerutstilling ved kunstnere fra Blaker kunstskanse. Utstillingen henger oppe i hele sommer.

Savner du noe i denne oversikten? Send en epost til stine@eub.no med evnefelt «hva skjer i sommer» med info og gjerne bilder av arrangementet. Vi prøver å oppdatere denne artikkelen fortløpende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.