Kulturetaten i Eidsvoll kommune har inngått tettere samarbeid med den private ungdomsklubben Cornerstone og engasjert motorsykkelklubben K.O.S.A for å gi barn og unge flere tilbud.

KAN DRIVE UTEN UNGDOMSKLUBBEN

Rådmannen har i sitt budsjettforslag foreslått å legge ned den kommunale ungdomsklubben som i lengre tid har slitt med besøket. Det har likevel ikke fått kulturetaten til å gi opp.

- Vi har en del penger til rådighet og kan tilby kurs selv om politikerne skulle velge å følge rådmannens anbefaling og legge ned klubben, sier kulturskolerektor Astrid Holum som også bestyrer kommunens fritidsklubber.

- EN STOR DUGNAD

Hun har nå inngått et tettere samarbeid med Cornerstone som har lyktes langt bedre med å engasjere ungdom.

- Jeg ser på ungdomsarbeidet som en stor dugnad, og jobben er for omfattende for én aktør alene, sier lederen av Cornerstone, Harald Djupvik.

Han vil nå forsøke å rekruttere ungdommer til de kursene som kommunen tilbyr.

- Jeg ser behovet for slike kurs. Fiskedammen er hos oss. Der kan kommune plukke ungdommene til sine tilbud, sier han.

MEKKEKURS

- Vi må føle oss litt fram, bygge videre på de tilbudene som fenger, og legge ned dem som ikke får god nok respons, sier Holum.

Kulturetaten har allerede satt i gang et mekkekurs i samarbeid med den nystartede kristne MC-klubben K.O.S.A.

- Vi skal være instruktører for ungdommer som kommer, med eller uten sykler, for å lære å ta vare på kjøretøyene, sier lederen i MC-klubben, Trond Normanseth.

Mekkekurset går én gang i uka, og målgruppa er i alderen 15-18 år.

Kommunen har i flere år hatt et sovende mekkeverksted nederst i Eidsvollbakken. Det blir nå vekt til live igjen.

ROBOTER OG ANDRE KURS

Kulturetaten tilbyr også et Lego-basert robotkurs for aldersgruppa 10-15 år. Kurset går over én kveld, med maks 20 deltakere.

- Den første kvelden er allerede tilnærmet fullbooket, forteller prosjektleder Øyvind Strand Sandbu.

Andre tilbud som er på trappene, er sykurs, sjakkturnering. kurs for lys- og lydsetting og foto/videokurs.

- Er det noen som har ideer og ønsker om andre kurs, er det bare å melde fra, sier Astrid Holum.

-Målet er å skape gode fritidstilbud til ungdommene. Det er viktig at man ikke blir sittende inne ved datamaskinen alene, men blir med på noe som kan skape interesse og der man kan knytte nye vennskap, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.