Stian Carstensen er født og oppvokst i Eidsvoll, og en av landets fremste multi-instrumentalister. Torsdag spredde han latter og god stemning i Sundet, og fortalte skrøner og historier fra et liv på bygda.

LES OGSÅ: Stian Carstensen på bærtur ved Spyttmyra

HISTORISK

Carstensen startet med hoffmusikk, og vekslet mellom vitser, morsomme historier og variert musikk. Programmet falt utvilsomt i smak hos de mange frammøtte, som lo, ga stående applaus og jublet kvelden gjennom.

Selv måtte Carstensen innrømme at han var litt nervøs før opptredenen, fordi det blir mer personlig når publikum gjerne er nære, kjente og kjære.

- Det er ikke så ofte jeg er nervøs lenger, men da jeg sto der nede i garderoben kjente jeg virkelig på nervene ved å spille på hjemmebane igjen. Det blir et helt annet publikum enn det jeg for eksempel nettopp spilte for i New York, påpeker artisten.

Han synes likevel kvelden var en flott opplevelse.

- Det var et veldig godt publikum. De hørte etter, fulgte med og gjorde alt jeg ba dem om, ler artisten, som fikk med seg alle på flere refrenger.

- Dette er første gangen jeg har gjort en solokonsert i Panorama med lys og hele pakka, og det var skikkelig stas, sier Carstensen.

LES OGSÅ: Stian Carstensen mottok Eidsvoll kommunes kulturpris

FABELAKTIG

Hjørdis Tollefsen og Lillian Bjørnsen var glade for at de tok turen, og hadde bare lovord på lager.

- Det er som det pleier å være med Stian, han er ubetalelig. Vi har hørt ham mange ganger, og han er like god hver gang, sier Bjørnsen.

Tollefsen nikker enig, og sier Carstensens opptreden er uten sidestykke.

- Han er så oppkjefta at det er helt fabelaktig, slår hun fast.

De liker kombinasjonen med vitser, musikk og fortellinger.

- Det er helt spesielt for ham, og det er suverent, sier Bjørnsen, med Tollefsen hakk i hæl:

- Ja. det er Stian det!

ET UNIKT TALENT

Benedicte Tærud, leder i Eidsvoll sentrumsforening, hadde heller ingenting å utsette.

- Det har vært kjempefantastisk å ha Stian på besøk, og når man har en sånn person i bygda må man selvfølgelig benytte seg av hans unike talent, sier Tærud.

- Det at han drar inn lokale referanser er en sikker innertier, det hører man jo også på publikum. Det er veldig morsomt, mener hun.

Tærud synes kvelden gikk veldig bra.

- Og det var godt oppmøte. Vi hadde gjerne sett at det kom flere, men det var veldig mange her og det gjør at vi får muligheten til å arrangere mer her i Sundet, sier en engasjert eidsvolling.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.