• GLASS: Norah Hansens skulptur hun har kalt Instrument skal lages hos Hadeland Glassverk. I juni skal den avdukes i prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark i Slottsparken i Oslo.

Norah går i 5. klasse på Kringler-Slattum skole, hvor både 5. og 6.-klasser deltok i skolekonkurransen for nye skulpturer til parken. Alle skolene på Østlandet var invitert.

– Vi jobbet ganske mye med dette i kunst- og håndverkstimene, og jeg tegnet mange forskjellige utkast på kladdeark. Og så begynte jeg bare å tegne en rar form, og så ble det plutselig til denne formen, forteller Norah.

Hun forteller at hun liker faget kunst og håndverk veldig godt.

– Jeg liker å tegne, og sy er også morsomt, sier hun.

ABSTRAKT

Kunst- og håndverkslærer Astrid Flatjord forteller at de så på mange forskjellige skulpturer på internett for å hente inspirasjon.

– Vi snakket om hva en skulptur er, om at det kan være mennesker eller andre naturalistiske ting, men også om hva ordet abstrakt betyr. Da snakket vi om at det betyr at det ikke behøver å være noe spesielt, bare er en fin form. Da begynte elevene å eksperimentere litt. Hva slags materialer skulpturer kan bestå av var også noe vi snakket om. Jeg synes det ble veldig mange fine forslag fra elevene på skolen, og det er jo veldig hyggelig at Norahs forslag ble valgt. Det er jo også en fjær i hatten for skolen, sier en stolt og glad Flatjord.

LIKER GLASS

Etter å ha vurdert de forskjellige materialene valgte Norah å gå for glass.

– Jeg synes glass er veldig fint. Jeg fikk en premie av glass etter et skirenn en gang. Den var laget hos Hadeland Glassverk, og er veldig fin. Og så liker jeg veldig godt rosa farge. Derfor valgte jeg dette. Jeg kalte den Instrument fordi jeg syntes den så ut som et instrument i formen, sier Norah.

Og hennes skulptur skal lages nettopp hos Hadeland Glassverk, i tett samarbeid med designeren selv. Den skal ifølge Norahs beskrivelse være to meter høy og plasseres på en sokkel av stein.

OVERRASKET

Like før jul fikk hun vite at tegningen av hennes skulptur hadde blitt valgt ut av juryen.

– Jeg ble skikkelig overrasket. Jeg tenkte jo at min skulptur kunne bli valgt, men tenkte at jeg tror kanskje ikke at det blir meg, sier Norah.

Juryen sier følgende om vinnerbidraget: Instrument av Norah fra Kringler-Slattum skole i Nannestad kommune er en vakker abstrakt form. Den er grasiøs og skaper undring. Valg av materialet glass er originalt og spennende. Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Norah vil skulpturen i løpet av vinteren/våren 2018 bli produsert av Hadeland Glassverk – i samarbeid med Norah.

LES OGSÅ: Tines fredstegning til finale i New York

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.