Arrangører er Ullensaker Bygdeungdomslag, Ullensaker Bondelag og Ullensaker Bygde­kvinnelag. Det er familien Espelund som åpner sin gård for gjester. Det blir et bredt program, med blant annet skuespill for barn - kaptein Svartskjegg og jakten på den norske matskatten -, kalvemønstring, melkekonkurranse, ridning, kjøring med hest og vogn, traktorrally, natursti og vedkløyving.

Videre kan man steke pinnebrød eller prøve trillebårtaxi. Det blir også mange forskjellige dyr å se.

Harald Espelund vil fortelle om historien om Melby gård.

RIDNING OG RØMMEGRØT

- Man får mulighet til å hilse på både kyr og kalver. Akershus Dølahestlag tar med seg hester slik at store og små kan få seg en ridetur, sier Siri Marlén Olsen, leder i Ullensaker Bygdeungdomslag.

Hun røper også rykter om at også at Gråtass kommer. Ullensaker Almenning deler ut granplanter, slik at man plante sitt eget juletre i hagen.

Ullensaker bygdekvinnelag lager rømmegrøt, og så blir det konkurranse i håndmelking.

- Melkekonkurransen foregår ved at man melker gummijuret til «kua Dokka», sier Tore Nordmyren, Ullensaker Bondelag.

- Arrangementet bidrar til økt kunnskap om landbruk blant både små og store, noe som vi synes er viktig for det framtidige grønne Norge, sier Olsen.

100 FRIVILLIGE

Offisiell åpning foretas av ordfører Tom Staahle og Hovin Mogreina Jessheim skolekorps

- Det er et stort arrangement, og det er mange brikker som skal på plass. Om lag 100 personer deltar på dugnaden for å arrangere Åpen gård søndag, sier Nordmyren.

Det er nå to år siden det siste ble arrangert Åpen gård i Ullensaker.

- Da var det om lag 2000 besøkende. Vi håper på minst like mange i år. Melby gård passer svært godt til et sånt arrangement. Det er også god plass til å parkere biler, sier Nordmyren.

Han opplyser at det også vil bli salg av diverse mat og forfriskninger.

LES OGSÅ: Ungene vartet opp kalven som besøkte barnehagen

PÅ TORVET

Ytterligere aktiviteter er safari med Gråtass, på torvet med blant annet grønnsaker, honning og bakervarer. Det blir også natursti. Det blir også trukket ut en vinner i Sykle-til-arrangementet-konkurransen.

- Det blir også ei sandkasse hvor barna kan leke, og det er lov å klappe smådyr, sier Nordmyren.

Av dyr man får se er både kuer, kalver, griser, hester, sauer, høner, kaniner og katter.

- Vi ønsker alle velkommen til en opplevelsesrik dag på Melby gård, sier Nordmyren.

LES OGSÅ: Tusener inntok gården

Følg Eidsvoll Ullenasker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.