- Dette er en oppgang på 8,6 prosent. En viktig grunn til framgangen dette året er filmen Fast & Furious 7, som ble den best besøkte filmen første halvår med hele 7.195 besøkende, sier kinosjef for Ullensaker kino, Haakon Drage.

Han opplyser at juni generelt er den måneden med lavest besøk.

- Dette gjelder imidlertid ikke for 2015 da hele 8.277 fant vegen til kinoen på Jessheim. Junibesøket ble dermed 14 prosent høyere enn i fjor. Hovedgrunnen er filmen Jurassic World, som ble omfavnet av både kritikere og publikum og ble den best besøkte filmen med 3.714 personer. Så langt, per 26. juli, har filmen blitt sett av 5.005 på Ullensaker kino, sier Drage.

LOVENDE

Han mener høsten også ser svært lovende ut med gode filmer på rekke og rad, både norske og utenlandske.

- Det er flere filmer jeg har store forventninger til, og jeg er spesielt spent på den norske filmen Bølgen som blir omtalt som den første norske katastrofefilmen. Filmen har premiere 28. august, sier kinosjefen.

LES OGSÅ: Rekordmange valgte norsk film på kino i 2014

NOEN Besøkstall

2014, 1. halvår: 52.830 besøkende. Mest sette film: Doktor Proktors prompepulver, 5.183 besøkende.

2015, 1. halvår: 57.362 besøkende. Mest sette film: Fast & Furious, 7.195 besøkende.

Juni 2014: 7.276 besøkende. Mest sette film: The Fault in Our Stars, 1.271 besøkende.

Juni 2015: 8.277 besøkende. Mest sette film: Jurassic World, 3.714 besøkende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.