Elevene som var med kom fra både Nannestad ungdomsskole og Hurdal ungdomsskole. De ankom i busser før avgang fra Kløvberget i Maura.

- Det er fint med en tur i skogen. I dag skulle vi hatt blant annet svømming, naturfag og musikk på skolen, så det er jo helt greit med en tur. Med dette været så er det fint å være ute i naturen, sier Tiril Engedalen fra Nannestad ungdomsskole.

TILBUD TIL 8. TRINN

Arrangør var Nannestad Turlag, DNT Ung og elever fra idrettslinja ved Nannestad videregående skole.

- Dette er et tilbud til elever på 8. trinn i Nannestad og Hurdal om en dag på tur i skogen, sier Karl Henrik Laache, leder for Nannestad Turlag.

Om lag 220 ungdommer deltok på turen fra Kløvberget til Nipkollen, 544 meter over havet, og tilbake om hinderløypa på Kløvberget, en tur på til sammen nærmere fem kilometer.

Baheer Wolasmal, fra Nannestad ungdomsskole, var litt usikker på om han heller ville vært på skolen.

- Jeg liker meg godt på skolen, men det er jo greit med en tur i skogen også, spesielt når det er så fint vær, sier Wolasmal.

RUSSEPAUSE

I år deltok 3. klasse på idrettslinja ved Nannestad videregående skole som arrangør. Elevene sørget for aktiviteter da elevene var framme ved målet på toppen og i hinderløypa da elevene kom tilbake til Kløvberget.

- Vi har friluft som valgfag, og det er en nyttig erfaring for oss å være med på et sånt arrangement, sier Torstein Langset.

Han og 16 andre vgs-elever hadde tatt en pause fra russefeiringa og deltok på arrangementet.

- Det er fint å ta det litt rolig, og så kan vi lade opp til landstreffet på Lillehammer i helgen. Det er jo også bra med fint vær, slik at de som deltar på turen får en god opplevelse, sier Are Flatlie.

QIUZ

Mens elevene var på toppen satte medlemmer fra Nannestad Turlag opp poster med quiz til nedturen.

Klassen med best resultat ble premiert med en tur til ei DNT-hytte for hele klassen.

BRUNE JOGGESKO

- Det ble en meget vellykket dag, med bare blide og positive mennesker, selv om mange var bløte på føttene. Da elevene ankom toppen hadde alle som hadde joggesko helt lik farge på dem. Alle var brune, sier Laache.

Han roser også elevene fra idrettslinja for deres jobb.

- Det var kjempefint å ha med elevene fra Nannestad videregående skole som bidro med mange populære aktiviteter, sier Laache.

Dette var andre gang Nannestad Turlag arrangerte Opptur.

Den Norske Turistforenings Opptur ble i år arrangert 80 steder over hele landet, og over 34.000 elever har vært på tur.

LES OGSÅ: Mørket er ingen hindring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.