Etter en hel helg med norske gode råvarer på matfestivalen Matstreif i Oslo er det om jeg ikke kan slutte å spise. Da må jeg finne på noe sunt også. Noe med epler, kanskje? For epler er jo sunt.

I vår hage har vi klart å holde liv i flere trær, selv om hva som blir høstens eplefangst kan variere i både mengde og størrelse. Årets beste tre bærer små herlige epler.

Så da var den ene ingrediensen klart. Epler, epler, epler . Hva er godt sammen med epler? Mmm, karamell! Karamell og epler er fantastisk godt. Som en dessert? Nei, som en sen frokost. Frokost - pannekaker. Pannekaker er godt med epler, og er også godt med karamell. Så kombinasjonen må bli perfekt.

En liten runde i kjøleskapet og en liten halvtime på kjøkkenet. Og kombinasjonen skuffet ikke. Litt havsalt i karamellen ga det siste lille.

Med munnen full av pannekake dukket det opp et lite irriterende spørsmål som surret rundt i hodet; ble nå dette så sunt? Svaret druknet i en ny ladning karamellsaus og store smil rundt kjøkkenbordet.

God smakfull helg!

Pannekaker

(til 4)

Du trenger:

50 gram smør

2½ dl melk

2 egg

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

½ ts salt

1 ss sukker

Slik gjør du:

Smelt smør og tilsett melk. Visp i egg.

Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.

La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.

Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt "boblete", kan du snu dem med en stekespade. Stek til den andre siden blir gyllen.

LES OGSÅ: Frokostlykke

Karamell Du trenger:

2 dl kremfløte

1 dl sukker

1 dl lys sirup

100 g smør

0.5 ts gourmetsalt

Slik gjør du:

Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, noe som tar ca. 10-15 minutter.

Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøles ned. Rør inn saltet,

TIPS: Tilsetter du brunt sukker istedenfor vanlig sukker, blir sausen mer fyldig og kraftigere på smak. LES OGSÅ: Alt du trenger er to egg og én banan

Stekte epleskiver Du trenger:

2 vanlige epler eller 4 små

2 ss smør

Slik gjør du:

Skjær eplene i to, og fjern kjernehus.

Skjær eplene i tynne båter.

Ha smør i en varm panne, og stek eplebåtene.

Server pannekakene varme med ferskost (som Kesam eller Nyr, jeg brukte 3 dl til 4 porsjoner) lune eplebåter og karamell.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.