Prisen ble delt ut under Nannestadfestivalen.

– Prisen ble mottatt med stor glede av en person som har betydd utrolig mye for ungdommer i Nannestad i over 15 år, og den er vel fortjent, sier Steinar Knoph, president i Nannestad Rotary Klubb.

Paul Harris Fellow er en utmerkelse eller æresbevisning som er opprettet av Rotary International.

– Dette var en stor overraskelse for meg. Nesten sjokkerende. Jeg ante ingen ting, og forventer jo heller ingen pris for jobben jeg gjør. Det jeg gjør kommer innenfra. Men det er selvsagt morsomt at noen legger merke til arbeidet man gjør. Jeg har forstått at dette er en pris ikke så mange får, så det er jo stort, sier Edlersdotter.

REKTOR OG SANGLÆRER

Edlersdotter startet som leder av kulturskolen i Nannestad for 15 år siden og kombinerer i dag sin rektorstilling med stilling som sangpedagog ved samme skole.

– Hun har i denne perioden vært en foregangskvinne for å utvikle den lokale kulturen for barn og ungdom i Nannestad innenfor forskjellige musikalske retninger som sang, musikk og dans. Hun har i dag et team med høyt kvalifiserte lærerkrefter innen de forskjellige grener. I tillegg er hun aktivt med som leder i andre frivillige kor og grupper både i Nannestad og tilliggende kommuner, sier Knoph.

Blant annet blir damekoret Crème Fraîche ledet og dirigert av Edlersdotter. Koret er velkjent i Nannestad og har også vunnet internasjonale priser.

BARN OG UNGE

– Edlersdotter har god erfaring med oppsetning av ulike prosjekter i nærmiljøet, støtter opp der det trengs og brenner for at barn og unge skal oppdage og få utviklet sitt talent gjennom kulturskolens arbeid. Gjennom sitt virke som leder av kulturskolen i Nannestad, har vår bygd fått ett betydelig løft innenfor disse grener, til glede for kommunens befolkning. Vi gratulerer henne med utmerkelsen og håper den kan være en inspirasjon til fortsatt å jobbe med det hun brenner mest for, musikk og å gi barn og ungdom i Nannestad muligheten til å utvikle sitt talent innen de grener kulturskolen tilbyr, sier Knoph.

Edlersdotter kommer fra Jämtland i Sverige. Hun er utdannet sangpedagog ved musikkhøyskolen i Piteå, og har jobbet ved forskjellige kulturskoler, videregående skoler og folkehøyskoler, både som lærer og som leder.

LES OGSÅ: Nannestad kulturskole har flyttet inn i nye lokaler

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.