• IGANGSETTER: Lokal musiker og ildsjel Vidar Pettersen i aksjon.

Arrangøren var bekymret for at hetebølgen skulle gi sviktende oppslutning, men også i år ble Vårslepp i parken-arrangementet en kjempesuksess.

Vanligvis er det faren for regnbyger som bekymrer arrangører av utendørstilstelninger på denne årstida, men i helga var det tvert om.

STRØMMET TIL PARKEN

Som i fjor inviterte Eidsvoll 1814, i samarbeid med lokal musiker og ildsjel Vidar Pettersen, til musikk og underholdning i det flotte parkanlegget ved Eidsvollsbygningen.

– Vi var egentlig bekymret for at publikumsoppslutningen kom til å bli en god del mindre på grunn av varmen. Vi notere oss at rundt tusen besøkende har tatt turen innom i løpet av dagen, og det må vi si oss strålende fornøyd med, sier Torleif Rosanger Hamre, fra Eidsvoll 1814.

DEBUTERTE MED DIKTLESING

– Det er første gang jeg framfører diktene mine «live» for en så stor forsamling, og jeg synes det gikk veldig fint. Jeg får både ros, og av og til litt ris, for det jeg skriver om. Når jeg var ordfører synes jeg det var en utfordring å få tilbakemeldinger, men gjennom å dele diktene mine har jeg blitt mer trygg på meg selv, forteller en åpenhjertig Madsen.

Nå har han ett år igjen i lokalpolitikken før pensjonisttilværelsen står for tur.

– Det kommer nok til å bli enda mer diktskriving da, lover han.

HOPPET I DAMMEN

Ida Bærø Olkvam (12) og lillesøster Sofie (8) var blant publikummerne søndag formiddag og etter å ha deltatt på forskjellige aktiviteter tok de seg like godt et svalende bad dammen ved parkanlegget.

– Det var veldig fin badetemperatur, forklarte jentene, som koste seg med selvpyntede muffins etter badet.

De hadde vært innom matskribent Kristin Jøtun, som demonstrerte muffinsbaking for de minste.

– Det eneste problemet er at det er så varmt at smørkremen smelter, sa en lattermild Jøtun litt oppgitt. Utover dagen fikk både hun og de andre aktivitetsverkstedene nok å gjøre, når de minste festivalpublikummerne strømmet til.

VARIERT PROGRAM

Arrangementet hadde nok å by på for både store og små, og fra scenen underholdt blant annet aktører fra Eidsvoll kulturskole, musikerne Frode Johansen, Mona Grytøyr og Dag Ivan Homlung, og Vidar Pettersen selv, med flere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.