Vi elsker pølser! I Norge spiser vi over 100 pølser hver oss i snitt i året. Rundt fire av dem spiser vi rundt nasjonaldagen. Selv om jeg ikke synes at man skal kimse av en helt vanlig pølse i lompe med ketsjup og sennep, så er det spennende med pølser og alle mulighetene. Det finnes nesten ikke det tilbehøret du ikke kan servere på eller ved siden av pølser. Tilbehøret kan være det samme om du foretrekker wienerpølser, grillpølser, kyllingpølser eller vegetar. Vi østlendingene har wiener som favoritt, og her i huset skal det være av lokal variant.

Disse to variantene har jeg laget med grillet pølser, men dette fungerer like fint om du steker pølsene i en stekepanne eller trekker dem i kokende vann. Smaker aller best i maisol, sammen med gode venner og med god dose korpsmusikk ringende i ørene.

Gratulerer med dagen!!

(Til 6 pølser)

Du trenger:

6 skiver bacon

6 pølser

6 pølsebrød

½ dl majones

½ dl crème fraîche eller lett rømme

½ ts nykvernet pepper

½ hjertesalat

3 stk. plommetomat

1 avokado

Slik gjør du:

1. Forvarm grillen til middels høy varme. Grill bacon sprøtt. Del det opp i mindre biter.

2. Skjær tomat i terninger. Skrell avokadoen, og del den i terninger. Snitt salaten.

3. Bland majones og crème fraîche i en bolle. Tilsett pepper.

4. Legg pølsene på grillen og grill varme i rundt 3–5 minutter.

5. Legg til hver pølse i pølsebrød, topp med majonesblandingen, salat, tomat og avokado. Ha til sist på baconet. Server med det samme.

(Til 6 stk.)

Du trenger:

2 ss eplecidereddik

1 ts sukker

2 stk. gulrøtter

½ agurk

6 stk. pølse

6 stk. pølsebrød

6 ss hakkede friske korianderblad

½ dl baconsvor, kan byttes ut med peanøtter

½ dl majones

1/2 ss Sriracha, eller annen sterk chilisaus

Slik gjør du:

1. Skrell gulrot, og riv gulrøtter og agurk på et rivjern.

2. Visp sammen eddik og sukker i en bolle. Tilsett revet gulrot og agurk. La det stå i minimum ti minutter.

3. Bland majones og chilisaus i en bolle. Hakk baconsvor i mindre biter.

4. Forvarm grillen til middels høy varme. Legg pølsene på grillen og grill varme i rundt 3–5 minutter.

5. Legg til hver pølse i pølsebrød, topp med gulrøtter, agurk, koriander, baconsvor og chilimajones. Server med en gang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.