• PENGER FRA STATEN. Det er satt av 500.000 kroner til Bærekraftfestivalen i revidert nasjonalbudsjett. Stortingsrepresentant Abid Raja (t.h.) kunne gratulere ordfører Runar Bålsrud. Foto: Åsmund Kilde

Da ordfører Runar Bålsrud åpnet Bærekraftfestivalen i Hurdal fredag ettermiddag, var det ikke bare med tanke på global oppvarming, miljøvern og bærekraftig ressursbruk i tankene: Også personlig bærekraft ble svært sentral under åpningen.

HØYSENSITIV PRINSESSE

Og den personlige bærekraften var det ingen ringere enn prinsesse Märtha Louise og hennes venninne Elisabeth Nordeng som sto for. I en fullsatt låve vis-à-vis Torget i Hurdal snakket prinsessen om sin egen høysensitivitet og hvordan hun takler hverdagen, som ifølge prinsessen ofte kan medføre både stress og ubehagelige situasjoner.

REAGERER PÅ LUKTER

– Det er lurt å ha noen teknikker for hvordan man kan løse det dersom stresset hoper seg opp, sa prinsessen, og nevnte spesielt at hun reagerer på ulike lukter. Hun husker spesielt godt at hun som barn ikke likte det spesielt godt når hennes mor dronningen skulle på fest og hadde tatt på seg parfyme.

– Den dag i dag er jeg veldig sensitiv for lukt, sier prinsessen.

STOLT ORDFØRER

Ordfører Runar Bålsrud var synlig stolt over besøket fra Lommedalen.

– Dette er en fantastisk åpning på Bærekraftfestivalen, sa ordføreren da prinsessen og venninnen var ferdige.

Som takk for innsatsen overrakte Bålsrud pakker med bærekraftige tennbriketter fra ungdomsskolen i Hurdal.

– Å få prinsessen hit for å snakke om personlig bærekraft er midt i blinken for oss, og veldig moro, sa Runar Bålsrud etter foredraget.

DELTE MENINGER

EUB pratet med flere i publikum etter foredraget, og det var delte meninger om det de nettopp hadde hørt.

En dame, som ville være anonym, sa at hun tror de fleste mennesker har mer eller mindre sensitivitet for ulike ting.

– Det er vel sånn vi mennesker er, vi reagerer ulikt og er ulike. Det var vel ikke så mye nytt i dette, sa hun.

En annen sa at hun syns det var spennende.

– Jeg er ganske begeistret for dette, og levde meg inn i det, sa hun.

FESTIVAL TIL LØRDAG

Bærekraftfestivalen åpnet egentlig torsdag med Bærekraftkonferansen, der festivalen ble tildelt 500.000 kroner over statsbudsjettet.

Festivalen ble offisielt åpnet fredag ettermiddag, og holder det gående til langt ut på lørdagskvelden.

Se video

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.