Melby Gård fikk mange besøkende da det ble arrangert Åpen Gård på søndag.

- Dette er en veldig koselig aktivitet, og den eldste gutten sier at han skal bli bonde når han blir stor, sier Arnstein Løkken.

Han hadde med seg kona og barna sine, og er svært positiv til konseptet Åpen gård.

BEHAGELIG SØNDAGSAKTIVITET

- Dette blir en veldig behagelig søndagsaktivitet, og det er fint at vi blant annet får muligheten til å se hvor maten vi spiser kommer fra, forklarer Løkken.

Yngstemann i familien var også godt fornøyd med dagens aktivitet.

- Jeg klarte ikke å telle alle biene i bikuben, men tror at det var hundre bier der inne, forklarer Rasmus (5).

LIKER DYRA

Da EUB snakka med familien hadde Rasmus både klappa kuene, kalvene og fått tid til å hoppe i høyet. Femåringen likte dyra godt, og det var han ikke alene om.

- Jeg kjenner at genseren har blitt våt av kuene som sleiker, sier Sondre Myklevoll (4).

Han og tvillingbroren Brage syntes det var morsomt å besøke kuene i fjøset, selv om de var veldig tøysete.

LES OGSÅ: Slik kan bygdedagen oppsummeres: - Traktor er best

RIDETUR

Det var ikke bare kuer på gården denne dagen, og en av de mest populære aktivitetene var ridning. Noen fikk også oppleve å ri for første gang i sitt liv.

- Det var kjempebra, slår Casandra Magnusson (9) fast.

Hun var svært fornøyd med turen på hesteryggen, og forteller at hun gjerne kunne tenke seg å prøve flere ganger,

MINIMARKED

I tillegg til mange ulike aktiviteter, var det også lagt opp til et lite minimarked med kortreiste produkter.

En av dem som benytta muligheten til å vise fram hva han holder på med var Olav J. Ramse.

- Jeg driver med en del birøkting, og har tatt med meg bier og honning hit i dag, sier Ramse.

- Foreløpig har det vært stor interesse for biene. Mange har studert kuben, og jeg viser fram dronninga, forklarer birøkteren, som har merka at interessen for produksjon av honning har blitt større de siste åra.

LES OGSÅ: Tusener inntok gården

GODT SAMARBEID

Ullensakers Bygdeungdomslag, Bondelag og Bygdekvinnelag har hatt et tett samarbeid for å kunne gjennomføre arrangementet. Torunn Aurstad og Hans Petter Kværner var godt fornøyd med dagen da EUB prata med dem. De kunne fortelle at det var mange som hadde bidratt, og at de blant annet også hadde fått hjelp fra Åreppen 4H, Akershus Dølahestlag og skogeierforeningen på Øvre Romerike.

-Det ser ut som om dette går bra, sier Jan Melby Espelund. Det er han som driver gården, mens broren Tore Melby Espelund er gårdens eier.

- Dette er fryktelig koselig og det er en stor ære å invitere folk hit, sier Tore.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.