• TEAM: Stian Skjelstad sammen med produsent Tonje Ness Meinhardt (t.v.) og regissør Hanna Suni. Foto: privat

For tiden jobber han i Troms med forberedelser til den norske spillefilmen Lys på meg.

– Det er en ganske stor rolle og ha når man er 19 år, og det byr på mange utfordringer. Men jeg får ta del i en veldig lærerik prosess. For tiden jobber jeg fast med å skaffe sponsorer til filmen og er i startfasen av en crowdfundingkampanje for å samle inn litt mer penger til prosjektet. Målet er minimum 25.000 kroner innen én måned. Filmen har et budsjett på 1,3 millioner kroner, som jo er et mikrobudsjett sammenlignet med andre norske filmproduksjoner, sier Skjelstad.

Han forteller at han har jobbet med film siden han var 15 år. Skjelstad ble nominert med tre filmer i Amandus Lillehammer Internasjonale Studentfilm festival i 2017. Han fikk i 2016 andre plass på Amandus Talent, og var filmfotograf på Nebula Blues som vant Best Youth Choice Awards på Amandus 2017.

FORELSKELSE I VINTERMØRKET

Lys på meg handler om 26 år gamle Peder som jobber som gatelysreparatør i en liten bygd i Nord-Norge. Sammen med sin far strever han med å holde liv i familiens elektrikerfirma. En dag møter Peder på sin ungdomsforelskelse, Grete. Alenemoren er tilbake i bygda for å selge barndomshjemmet sitt.

– Peder innser at han fortsatt har følelser for Grete, og bestemmer seg for å overbevise henne om å bli, men bygda framstår akkurat som hun husker den; døende og uten framtidshåp. På toppen av det hele er det midt på mørkeste vinteren, hvor nordlyset vil spille en viktig rolle, forteller Skjelstad.

Og nettopp at det er på mørkeste vinteren ser produksjonslederen kan skape utfordringer for filmteamet.

– Filmen skal spilles inn fra 21. november til 19. desember i år, og opptakene skal gjøres i Vågsbygd i Indre Troms. Der kan det kan jo fort bli 25 minusgrader. Premiere blir utpå nyåret i 2019, og målet er å få filmen på kino over hele landet, og sier Skjelstad.

UNGE TALENTER

Lys på meg er et spillefilmprosjekt iverksatt av filmveksthuset Tvibit og deres program Filmfangst.

– Programmet går ut på å gi unge talenter i Nord-Norge sjansen til å utvikle sin første spillefilm og få en fot innenfor bransjen. Filmen skal skytes på FilmCamp i Øverbygd, hvor blant annet Kautokeino opprøret, Kings Bay og Oskars America har blitt laget. Regissør er Hanna Suni, som med sine 20 år ifølge våre kontakter er Norges yngste kvinnelige spillefilmregissør noensinne, forteller Skjelstad. Produsent er Tonje Ness Meinhardt (24).

IKKE OVERRASKET

Odd Johnsen, avdelingsleder for medier og kommunikasjon ved Nannestad videregående skole, er ikke overrasket over at Skjelstad allerede har en fot innenfor filmbransjen.

– Dette var ikke uventet med hans kapasitet, så jeg er egentlig ikke overrasket at han allerede er kommet videre. Men det var en overraskelse at han har rollen som produksjonsleder. Han leverte veldig bra på skolen, og det blir morsomt å følge Stian videre. Og så er det veldig morsomt for skolen at en av våre elever satser og kommer seg videre så raskt etter at han gikk ut, sier Johnsen.

Johnsen mener Skjelstad vil bli en ettertraktet person i filmbransjen.

– Han var også blant dem som vi brukte mye til å lage forskjellige filmer på skolen, sier Johnsen.

LES OGSÅ: – Min største drøm er å regissere en kultfilm som blir husket

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.