Musikantene i Regionkorps Øst (RØST) har spilt musikk sammen siden sommeren 2016. Som en formell avslutning, reiste 52 musikanter fra Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold, til Budapest i Ungarn.

– Det var utrolig bra. en sann fornøyelse. Dette er flinke, engasjerte og motiverte musikanter, sier produsent for RØST, Olav Raanaas Moen.

Kulturutveksling

RØST spilte to konserter i Ungarn, en i Budapest, og en i Veszprém. Den norske ambassadøren i Ungarn var til stede på begge.

I tillegg til konsertene var de på seminar med lokale kulturmyndigheter i Ungarn, og delte erfaringer og kunnskap, og så på likheter og forskjeller når det kommer til frivillig arbeid, musikkopplæring i skolen og så videre.

– Kjempekoselig

Selma Berby (16) fra Eidsvoll er en av dem som var med til Budapest. Hun syns det var stas med korpstur.

– Det var kjempekoselig, og vi koste oss masse. Den ene dagen spilte vi på en skole, og etterpå spiste vi middag med dem fra skolen og ble bedre kjent med dem, sier Selma.

Korpset fra skolen de besøkte spilte også på konserten, og opptrådte før Regionkorps Øst fra Norge.

Selma spiller til vanlig i Vilberg skolekorps, og har spilt i korps i fem år.

– Jeg syns det er veldig gøy, og til neste år skal jeg gå musikklinja på Lillestrøm, sier sekstenåringen.

Håper på gjengangere

I Regionkorps Øst spiller man i to år. Først må man gjennom en prøvespilling og en kort intervjurunde, for å vise at man er flink og motivert.

– Det skal være talentutvikling, forklarer Moen.

Nå er kull nummer to siden oppstarten i 2014 snart ferdig, og det er på tide med en ny runde med prøvespilling. Det har akkurat blitt åpnet for søknader, og alle som søker får prøvespille, og det gjør ingenting om du har vært med før.

Moen håper at det blir noen gjengangere i det neste kullet.

– Vi håper og tror at en del av dem som ikke er ferdig på skolen, og blir igjen i området, søker seg inn igjen på nytt. Vi vil gjerne ha litt kontinuitet, forklarer produsenten.

Fakta om Regionkorps Øst

  • RØST fungerer som regionens representasjonskorps, og er et elitetilbud til musikanter mellom 14–21 år.
  • Musikantene som er tatt opp i korpset har vært gjennom prøvespill, før man har satt sammen et ensemble som danner regionkorpset.
  • RØST samles 4 ganger i løpet av året, og kontingenten går over to skoleår.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.