Ullensaker Venstre inviterte denne helga med seg Miljøagentene til dugnad, for å plukke søppel i området, som er en av byens viktige grønne lunger, samt et populært park- og rekreasjonsområde.

DYSTRE TALL

– Vi nordmenn kaster 8000 tonn søppel i havet. Venstre fikk gjennom 30 millioner i statsbudsjettet i år, for tiltak mot marin forsøpling, sier leder for Ullensaker Venstre, Stein Vegar Leidal.

Blant de mange tiltakene er den nasjonale strandryddedagen, som ble markert lørdag, der over 100 lokallag fra partiet var i aksjon over hele landet.

– Vi har plukket opp flere titalls tonn med søppel gjennom helga, opplyser Leidal, som til daglig jobber på miljøstasjonen ved ØRAS.

VIKTIG MED KILDESORTERING

Der ser han daglig de store mengdene med søppel som kommer inn, men understreker at anlegget har stor kapasitet.

– Vi har plass til mye mer, understreker han. WWF har gjort estimater som tilsier at vi innen få tiår kan ha mer plast enn fisk i havet.

Leidal er likevel optimistisk, og mener at små tiltak fra alle, kan bedre situasjonen både på både kort og lang sikt.

– Er du ute og går tur, og ser søppel liggende, så ta det med deg hjem! oppfordrer Leidal.

LES OGSÅ: Nå kommer Miljøagentene til Ullensaker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.