Antikvitetsentusiaster og andre interesserte strømmet til brukt- og antikkmarkedet i Letohallen lørdag for å jakte etter unike skatter.

Det store området i Letohallen var fylt av stands med bruktgjenstander og antikviteter. Her var det noe for enhver smak, alt fra porselensdukker til frimerker, sølvbestikk, porselen, LP-plater, smykker, gamle leker, gamle radioer, kjoler og duker.

Dette var andre gang i år bruktmarkedet ble arrangert i Letohallen.

Markedet skulle gå over to dager. Antikvitetsekspert Aasmund Svendsen tilbød de besøkende gratis verdivurdering av medbrakte gjenstander.

LES OGSÅ: - Dette er et bra tiltak, og bidrar til gjenbruk av gamle ting

Ivrige samlere

De besøkende tuslet blant porselenstallerkener og retro-reklameplakater på leting etter et mulig kjøp. Blant dem var Inger Erichsen. Hun hadde allerede funnet to gjenstander som hun kunne føye til i bruktsamlingen, nemlig to helletuter formet som et ørnehode og et pelikanhode.

- Jeg samler på helletuter. Det er noe man setter på tuten av en flaske. Interessen for helletuter kom da jeg ryddet i min mors skuffer og skap, der fant jeg altså en helletut. Senere fant jeg en til på et marked, og etter dette har den vært et samleobjekt. Det at ting har blitt brukt tidligere og dermed har en historie er så spennende å tenke på, sier Inger Erichsen.

- Jeg liker å titte på ting her på messen samt finne gjenstander som kanskje ikke så mange andre har, sier Erichsen.

Ketil Larsen hadde også funnet veien til bruktmarkedet for å se etter morsomme kjøp som han kunne bruke i huset som pynt. Han hadde blant annet funnet to Gillette-barberhøvler fra 1920 og 1962.

- Barberhøvler er noe jeg har samlet på i mange år. Jeg har 400 forskjellige typer. Den eldste høvelen jeg har er fra 1890. Det er kanskje en annerledes hobby, men det er veldig artig, forteller Larsen.

Paret Linda og Finn Erik Johannesen var på messen for å finne gamle og morsomme samleobjekter.

- Vi samler på porselen og gamle dukker. Det mest interessante er gamle, norske bruktgjenstander, sier Linda Johannesen.

- I dag har vi funnet en skål med svibeldekor anno 1890 fra Porsgrund Porselen, forteller Finn Erik Johannesen og smiler.

Spennende og unikt

På en av standene kunne utstilleren Vigdis Simonsen by på mange gamle gjenstander og ting fra 200 år tilbake i tid. Sammen med mannen, Jon Arne, stiller hun ofte ut ting de har kjøpt.

- Jeg tror det er mange som kommer hit fordi de synes det er spennende. Noen vil supplere noe de har fra før av mens andre vil oppdage ting de aldri har sett før. Man finner kanskje en av den tingen og en av den tingen, og derfor blir det ikke som en vanlig butikk. Det man finner her på messen er gjerne litt unikt.

LES OGSÅ: Hvorfor kjøpe når man kan få?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.