Nå er den også observert i Ljøgodttjernet i Ullensaker.
- Jeg har ved to anledninger i august hatt med elever på ekskursjoner til Raknehaugen og Ljøgodttjernet. Begge ganger har jeg sette fugler der som jeg mener minner veldig mye om skarv, forteller Bjørn Ole Fjeldbo som er lærer på Jessheim videregående skole.
- Jeg har bodd på Finnmarkskysten og erindrer skarven som en stor fugl. Jeg leser nå at storskarven også kan forekomme i større innsjøer, selv om jeg alltid har tenkt på den som veldig bundet til kysten, sier han og viser bilde av fuglene i Ljøgodttjernet.
Skarv er det utvilsom selv om Fjeldbo synes de er mindre enn dem han så i Finnmark.
Toppskarven skal være mindre enn storskarven, men noen topp på hodet synes ikke på bildet.
Skarv ble observert i Mjøsa for flere tiår siden. Etterpå har den tydeligvis spredd seg til andre sjøer. For en del år siden var det en hel koloni i Vorma, og skarv er også observert i Andelva, i Hurdalssjøen og i et mindre vann i Hurdal.
LES OGSÅ: Fjellvåken trives også på lave Øvre Romerike

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.